Najnovije

AMERI, SAD SE ČUVAJTE DOBRO! IRANCI UŽURBANO GRADE NA IRAČKO-SIRIJSKOJ GRANICI: Pogledajte šta spremaju (MAPA/FOTO)

Iran sprovodi građevinske radove na području prelaza Al-Kaim na sirijsko-iračkoj granici, što potvrđuju satelitski snimci koje je objavio Foks njuz. Područje je pod kontrolom pro-iranskih šiitskih milicija. Prošlog leta, Iran je povećao svoje prisustvo u toj oblasti.

Dejstvovanje snaga IRGC (iz Irana) u Siriji (Foto: Jutjub)

Postojeći granični prelaz je još uvek zatvoren, a Iranci su uložili mnogo truda i resursa u izgradnju novog. Fotografije dobijene od Foks njuza pokazale su iračku vojnu bazu u blizini napuštene pošte.

Granični prelaz bi omogućio Iranu da zadrži prisustvo u Siriji, Libanu i ​​na Sredozemnom moru. Regionalni i zapadni izvori kažu da Iranci planiraju da koriste ovaj novi put za operacije krijumčarenja, uključujući krijumčarenje oružja i nafte, kako bi se izbegle sankcije SAD. Bez nadzora Sirije i Iraka, Iran i njegovi saveznici imali bi neviđenu prednost u prenosu onoga što žele - kažu stručnjaci.

Borci pod okriljem Irana igrali su važnu ulogu u anti-ID operacijama u istočnoj Siriji i zapadnom Iraku pomažući iračkoj i sirijskoj vladi da vrate kontrolu nad autoputem u tom području.

Sada Sirija i Irak uz pomoć Irana rade na ponovnom otvaranju graničnog prelaza al-Kaim.

Rusi briljirali u Hami. Pogledajte OVDE zbog čega.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA