Najnovije

ROGOZIN OTKRIO STRATEGIJU: Evo kada će Rusi početi da žive na Mesecu, i zašto su svemirski planovi SAD besmisleni!

Generalni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin izjavio je da je strateška misija te državne korporacije ekspanzija - ne samo širenje uticaja Rusije, nego i cele civilizacije.

Rogozin (Foto: RIA)

- Strateška misija "Roskosmosa" je ekspanzija, širenje naših znanja, našeg uticaja, naših tehnologija - rekao je Rogozin tokom obraćanja na Moskovskom državnom univerzitetu.

Govoreći o istraživanju Meseca Rogozin je rekao da je iskrcavanje prve ruske posade na Zemljin satelit planirano za 2030. godinu.

Za 2029. godinu je planiran let oko Meseca, a nakon 2030. godine na Zemljinom pratiocu bi trebalo da budu postavljeni moduli za život i rad kosmonauta. Nakon 2031. godine letovi na Mesec bi trebalo da se izvode svake godine.

Za 2032. godinu planirano je da se na Mesec pošalje lunomobil koji može da prevozi i kosmonaute, kao i da Zemljin satelit poseti druga ekspedicija koja bi se bavila isprobavanjem sredstava za kretanje po njegovoj površini.

Direktor "Roskosmosa" je naveo da ne veruje u projekte industrijskog osvajanja Meseca, nazivajući ih fantaziranjem.

Prema njegovom mišljenju, iskrcavanje američkih astronauta na Mesec, planirano za 2024. godinu, više će podsećati na šou nego na realno osvajanje prirodnog pratioca Zemlje.

- Prema našim informacijama, Kongres prebrojava novac i više će potrošiti na taj šou s iskrcavanjem na Mesec nego na samu stanicu u Mesečevoj orbiti - rekao je Rogozin.

Ranije je bilo planirano da SAD učestvuju u međunarodnom projektu izgradnje stanice "Lunar orbit platform", čiji bi modul trebalo da bude lansiran 2024. godine. Rusija je u tom projektu trebalo da izgradi modul za pripajanje i da pomogne u izgradnji transportnog sistema.

Prema poslednjim planovima, SAD nameravaju da se iskrcaju na Mesečevu površinu 2024. godine i zbog toga žele da uproste planove u vezi sa samom stanicom.

Rakete "tomahavk" na 110km od Srbije. SAD u svojoj bazi instaliraju oružje kojim su bombardovali Srbiju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA