Najnovije

TROSTRUKO UBISTVO U NOVOM SADU ŠOKIRALO SRBIJU: To je više od još jednog upozorenja! (VIDEO)

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je da trostruko ubistvo u Novom Sadu predstavlja više od još jednog upozorenja. Ona je dodala da trostruko ubistvo, u kojem je M. J. i njene roditelje ubio suprug, izaziva zabrinutost zbog kog mora uslediti hitna reakcija svih nadležnih organa.

Policija na mestu zločina u Telepu (Foto: Jutjub)

- Nažalost, i ovaj slučaj stravičnog ubistva potvrdio je da sistem zaštite od nasilja nad ženama nije dovoljno delotvoran uprkos svim merama i aktivnostima koje su preduzimane. U ovom slučaju poseban problem je to što je ubijena žena pre samo dve nedelje prijavila supruga zbog nasilja u porodici, ali očigledno da je neko u lancu odgovornih zakazao - naglasila je Janković u saopštenju.

Navela je da je uprkos donetom zakonu potrebna veća odgovornost i svest i ukazala da svi društveni akteri moraju postati svesni svoje dužnosti u zaštiti bezbednosti i života žena, žrtava nasilja. Poverenica ističe da smo svakodnevno svedoci natpisa u medijima o nasilju u kojima se navode detalji monstruoznih mučenja žena.

- To nije način da se ukaže na problem porodičnog nasilja. Godinama unazad naglašava uloga i značaj medija u suzbijanju nasilja nad ženama, upućivani su apeli i molbe da se prestane sa senzacionalističkim izveštavanjem. Međutim, neki mediji nažalost pružaju prostor nasilnicima da javno zlostavljaju i ponižavaju svoje žrtve čineći tako opštu štetu - rekla je Janković.

Navela je da pitanje nasilja u porodici prevazilazi pojedince, porodicu, medije, službe i istakla da je to problem celog društva. U Novom Sadu su u petak, oko osam sati, u porodičnoj kući pronađena tri beživotna tela, dve žene i jednog muškarca. Svo troje, B. P. (1962), N. P. (1962) i M. J. (1987) pronađeni su s povredama glave, što ukazuje na to da je reč o trostrukom ubistvu. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je policija na tragu osumnjičenom za ubistvo i da očekuje da će on brzo biti uhapšen.

Opasno američko oružje na 110 km od Srbije. Pogledajte OVDE šta to Ameri spremaju.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA