Najnovije

ČEDA PORUČIO VUČIĆU: "Bićete žigosani šta god da uradite"

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sednici o Kosovu i Metohiji da nađe kompromis sa Albancima, navodeći da više nema mesta za staru politiku i ideje koje su pogubne i koje su Srbiju dovele u aktuelnu situaciju.

Čedomir Jovanović (Foto: Jutjub)

- Bićete žigosani kao izdajnik, šta god da uradite, ali budite ono što drugi nisu. Pokušajte da budete državnik, a ne političar, državnici gledaju u budućnost, a političari u prošlost. Otvorite perspektivu mira, dogovorite se sa Albancima - rekao je Jovanović.

On je rekao da nije pitanje kako ćemo rešiti Kosovo, već "šta je naše novo Kosovo".

- Kažete: izaći ćemo pred narod. Zamislite kako će to da se završi? Zamislite da ste pitali za plate i penzije. Naš narod ide i glasa za rat, a onda se čude kako padaju bombe. Narod treba da shvati u kom vremenu živi. Vi ste predsednik, budite predsednik. Iskoračite - rekao je Jovanović Vučiću.

On je naveo i da je "sedam godina vlasti izgubljeno vreme u “kojem smo mogli makar da pokušamo da postanemo pristojan narod".

- Koja je to istina koju trebamo da izaberemo umesto laži - pitao je Jovanović, koji je rekao da je Vučić u Skupštinu ušao kao u prištinski parlament, da je podeljenost u društvu velika, da se zakazuju mitinzi i kontramitinzi, da "Šešelj gazi političke protivnike kolima ispred Skupštine".

Jovanović je rekao Vučiću da ni u crkvi, ni u SANU neće naći podršku i da je sam u svemu tome.

- Ne znam kako ćete uraditi, ali ne idite putem koji su išli raniji predsednici - poručio je Jovanović i dodao da nam je potreban mir sa Albancima. Kako je rekao, Srbiji je potreban mir sa Albancima, "ali pre toga mir sa nama samima".

- Morate da nastavite pregovore. Ako mi ne pomognemo Albancima i sebi da Kosovo postane normalno, ujediniće se sa Albanijom pa će se otvoriti problem Severne Makedonije, Crne Gore, Grčke - dodao je on.

Pogledajte OVDE na šta je Šešelj upozorio Vučića.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA