Najnovije

POJEDINAČNO PRVENSTVO STUDENTKINJA I STUDENATA BEOGRADA U ŠAHU 2019: 12. finalni turnir "Trofej Verice i Srećka Nedeljkovića" (FOTO)

Adela Velikić i Marko Nenezić brane trofeje od prošle godine.

Prvenstvo u šahu u kategoriji studentkinja i studenata (Foto: Promo)

Poštovani,

Mašinski fakultet će 01. i 02. jun 2019. godine biti domaćin dvanaestog finala pojedinačnog Prvenstva Univerziteta u Beogradu koje nosi naziv “Trofej Verice i Srećka Nedeljkovića”. Po deset najuspešnijih studenata i studentkinja boriće se za ovaj prestižni trofej i nagradni fond koji je ustanovila porodica naših proslavljenih reprezentativaca.

Kao i svake godine očekuje se velika neizvesnost jer je turnir jako izjednačen i teško je prognozirati fovorite. Imena Adele Velikić, Tijane Blagojević, Mile Žarković, Stefane Milutinović uz Teodoru Rakić, Kseniju Tomin, Maju Milanović i Anastasiju Panić obećavaju zanimljive borbe za prestižan Trofej.

Ni kod studenata neće biti nezanimljivo jer prosek oko 2400 elo poena govori o snazi turnira i sasvim je sigurno da se do poslednjeg kola neće znati pobednik. Lista na kojoj su Nenezić, Zajić, Drašković, Luković, Vučinić, L. Nestorović, Rajković, Paštar, Jocev i Vojinović, dovoljno govori o tome kakav nas šahovski događaj očekuje.

Prošlogodišnji pobednici su bili internacionalni majstori Adela Velikić i Marko Nenezić i oni će biti u prilici da brane zvanje najboljih.

Svečano otvaranje je zakazano za subotu, 01. jun u 12.00 sati, u Svačanoj sali 210 Mašinskog fakulteta u Beogradu. Sledećeg dana
turnira, 02. juna partije počinju u 11.00 sati. Za dva dana odigraće se devet kola, po tempu igre od po 15 minuta i dodatnih deset sekundi za svaki potez.

Sve partije će biti uživo prenošene preko veb sajta
www.perpetualcheck.com i Šahovskog saveza Srbije www.serbiachess.net

Lista dosadašnjih pobednika:

2008 VM Miloš Perunović i žIM LJilja Drljević, 2009 VM Miloš Perunović i žVM Anđelija Stojanović, 2010 IM Nikola Nestorović i žIM LJilja Drljević, 2011 IM Balind Nađ Heđeši i žIM Marija Rakić, 2012 IM Nikola Nestorović i žIM Marija Rakić, 2013 IM Miloš Lapčević i žVM Jovana Vojinović, 2014 IM Ivan Šarenac i žIM Marija Rakić, 2015 VM Boban Bogosavljević i žIM Marija Rakić, 2016 VM Boban Bogosavljević i žIM Marija Rakić, 2017 IM Miloš Stanković i žIM Jovana Erić, 2018 IM Marko Nenezić i žIM Adela Velikić.

Organizatori su Univerzitetski sportski savez Beograda, Mašinski
fakultet u Beogradu i Šahovski klub "Studentski grad".

Izvolite na Mašinski fakultet!

Srdačan pozdrav,

Nebojša Baralić

Pogledajte OVDE kako Putin igra hokej na ledu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA