Najnovije

VELEOBRT KOD BAHMUTA! Rusi krenuli u žestok kontranapad, kratko je trajalo slavlje Zelenskog i Ukrajinaca?!

Vode se žestoke borbe.

Oružane snage Ukrajine najavile su zauzimanje Kleščejevke, ali je ruska vojska krenula u kontranapad i isterala ukrajinske oružane snage sa nekoliko položaja na boku Bahmuta.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je u nedelju da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine zauzeli selo Kleščejevka kod Bahmuta.

Komandant kopnene vojske Aleksandar Sirski takođe navodi da su pripadnici ukrajinskih snaga izborili strateški ključno mesto na prilazu Bahmutu.

– Kleščejevku su očistile od Rusa i oslobodile snage 80. odvojene vazdušno-jurišne brigade i 5. odvojene jurišne brigade, odnosno Ujedinjene jurišne brigade Nacionalne policije Ukrajine „LJut“ – napisao je Sirski na svom Telegram kanalu.

DA LI JE OVO MOGUĆE? Ogroman ruski saveznik menja kurs i zove Zelenskog

Žestoke borbe za selo se nastavljaju, od juče su ruske trupe krenule u seriju kontranapada potiskujući VSU sa pojedinih položaja u severoistočnom delu. Kod Andrejevke i Kurđumovke nastavljaju se borbe u šumskim pojasevima duž pruge.

Ruske trupe, koje su se ranije povukle iz glavnog dela Kleščejevke i Andrejevke, pokrivaju VSU dronovima kamikaza, uništavajući skloništa i mesta koncentracije militanata Oružanih snaga Ukrajine, javili su Rusi na Telegram kanalu.

Avijacija Južnog vojnog okruga uništila je privremenu lokaciju jedinice i oklopno borbeno vozilo Oružanih snaga Ukrajine u Seversku i Novgorodu i porazila snage i oklopna vozila 110. mehanizovane brigade u Andrejevci i Kleščejevki.

Artiljerijske jedinice i FPV dronovi uništili su privremene tačke razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine, komandni centar i opremu u Časovom Jaru i Kleščejevki.

ŠOK U UKRAJINI: Zelenski je priznao da je kontraofanziva beznačajna

Izvor: SD.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA