Najnovije

"SRAMOTA VEKA": Abas kritikovao Trampov "Sporazum veka!"

Palestinski predsednik Mahmud Abas je kritikovao američki projekt rešavanja bliskoistočne krize pod nazivom "Sporazum veka" i ekonomsku konferenciju koja će narednog meseca biti održana u bahreinskom gradu Manama.

Mahmud Abas (Foto: Jutjub)

Palestinski predsednik Mahmud Abas je kritikovaao američki projekt rešavanja bliskoistočne krize pod nazivom "Sporazum veka" i ekonomsku konferenciju koja će narednog meseca biti održana u bahreinskom gradu Manama.

Palestinska novinska agencija VAFA javlja da je Abas, u čast donatora fondacije koja nosi njegovo ime, priredio prijem u Predsedničkoj palati u Ramalahu.

On je u obraćanju prisutnim zvanicama kazao kako palestinsko pitanje u osnovi nije ekonomske, već političke naravi i kako se i rešenje mora prevashodno tražiti političkim sredstvima.

"Napravljeni su određeni iskoraci ka osnivanju nezavisne, suverene palestinske države, s Jerusalimom kao njenim glavnim gradom. Napredujemo korak po korak", rekao je Abas.

On je kritikovao plan rešavanja bliskoistočne krize, kojeg američki predsednik Donald Tramp najavljuje kao "Sporazum veka".

'Prodaju na samo puku maštu'

Uskoro se očekuje da taj plan bude objavljen u javnosti, a podršku su mu već dali Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Egipat.

Abas je kritikovao i ekonomsku konferenciju koja će narednog meseca, uz američku podršku, biti održana u Bahreinu.

"Plan ili sramota veka, kao i ekonomska konferencija koju planiraju za naredni mesec, završiće u paklu", kazao je Abas.

On je poručio kako Palestina neće prihvatiti zaključke konferencije u Bahreinu, jer iza nje stoje oni koji Palestincima "prodaju samo puku maštu".

"Ne treba nam njihova podrška. Sposobni smo da sami s decom palestinskog naroda izgradimo modernu državu", rekao je Abas.

Pročitajte OVDE ko kaže da se nemački vojnici sa operacija u inostranstvu vraćaju nesposobni, sa duševnim bolestima.

Izvor: Al DŽazira

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA