Najnovije

KO "MUTI VODU"? KFOR: Vlasti Srbije bile obaveštene o akciji; Vučić: Nije istina, nekih kontakata je bilo, ali...

Vlasti Srbije bile su obaveštene da će doći do akcije hapšenja na severu Kosova u utorak 28. maja i "nije bilo iznenađenja", izjavio je portparol KFOR-a pukovnik Vićenco Graso. Aleksandar Vučić negira te navode.

Vićenco Graso (Foto: Jutjub)

"Juče je situacija bila pod kontrolom i konstantno smo je pratili. Imali smo dobru razmenu informacija i bili smo u kontaktu sa srpskim vlastima", kazao je Graso za beogradsku televiziju Prva.

On je negirao tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iznte tokom obraćanja poslanicima Skupštine Srbije, da je mađarski kontigent KFOR-a pokušao da reaguje tokom akcije, a da ih je sprečio komandant tih snaga.

Jake snage Kosovske policije uhapsile su tokom utorka više osoba na severu Kosova. Policija i vlasti Kosova navele su da se radi o akciji protiv organizovanog kriminala, dok su vlasti Srbije tvrdile da je ona bila usmerena na zastrašivanje preostalih Srba na Kosovu, zbog čega su vojska i specijalne jedinice Srbije podigle bobenu gotovost na najviši nivu, u skladu sa naređenjem predsednika države Aleksandra Vučića.

Vučić: Neistina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na izjavu portparola KFOR-a ocenivši da "ne govore istinu" predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu koji tvrde da je vlast u Beogradu bila upoznata sa izvođenjem akcije kosovske policije na severu i da je to lako proveriti.

Nakon posete Vojnoj gimnaziji, Vučić je rekao da je nekih kontakata možda bilo na dan izvođenja akcije nakon 11.30, ali da nije bilo kontakata kada je kriza počela i kada je bila na vrhuncu, prenose mediji.

Srpska strana jeste znala da se tako nešto sprema, ali iz obaveštajnih izvora, rekao je Vučić i podsetio da je i on o tome govorio u javnosti pre više od deset dana.

"Mi smo njih obavestili. Sve do 17. maja mi smo od njih tražili da to ne urade. Pa kada su rekli da moraju zbog borbe protiv korupcije, tada su naši ljudi iz Kancelarije za Kosovo tražili da ne upadaju na sever nego da pošalju poziv (osumnjičenima). Važno je da vidimo koga su to oni obavestili pre 17. maja", rekao je Vučić.

Pročitajte OVDEšta se to kuva, a priprema Han.

Izvor: glasamerike. net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA