Najnovije

ČEDOMIR ANTIĆ O SLUČAJU "PEKARA U BORČI": Prodaja pereca je važnija od prava čitavog jednog naroda!

"U pravnoj državi građani nemaju pravo da kažnjavaju ili progone svoje sugrađane. U modernoj, pravnoj i demokratskoj državi moguće je izraziti svoj stav, pa makar on bio nadahnut velikodržavnom, šovinističkom ideologijom drugog naroda. Srbija treba da bude i pravna, i demokratska, i moderna država. U državi koja kao Srbija ima policiju i sudove, pa makar oni bili manjkavi kakvi su danas, državne ustanove obezbeđuju ravnopravnost građana i kažnjivost istinskih krivičnih dela", ističe dr Čedomir Antić, srpski istoričar, predsednik i osnivač Naprednog kluba.

Čedomir Antić (Foto: Jutjub)

Piše: Čedomir Antić

Dakle, nema potrebe za razjarenim građanima koji protestuju ispred pekare brata albanskog nacionaliste. Pošto je policija izašla na lice mesta nema potrebe ni za skupovima građana kojima je stalo do ljudskih prava ili do nacionalnih prava albanskog naroda. Sigurnost mora biti obezbeđena, a pitanje prodaje pekarskih i drugih proizvoda stvar je volje kupaca.

Srbija nije Albanija, niti albanska kosovska paradžava. Ovde stanovništvo čitavog okruga ne ustaje da brani kriminalca koji je držao „Žutu kuću“; niti stanovništvo čitavog grada (Đakovice) učestvuje u rušenju crkve etnički očišćenog srpskog grada. U Beogradu je 2004. mitropolit Amfilohije branio džamiju od kriminalaca.

Sva istraživanja pokazuju da su u Srbiji rasizam, ksenofobija i etnička distanca manji nego u Albaniji, Federaciji BiH ili Hrvatskoj. Pitam se, čemu onda sve ovo? Ko hoće da glumi patriotu, neka se mane Borče gde Srbi čine 93 odsto stanovništva. Eno mu je Priština i tamo komandanti „Zmija“, „Ramuš“, „Remi“, „Nacista“, „Sultan“… Izvolite, junačite se o svom trošku i najvećem mogućem riziku.

Što se tiče funkcionera pojedinih opozicionih partija, nekako im ne verujem da ih je briga za ljudska prava. Reč je pozicioniranju pred stranim zaštitnicima i komunističkim precima koji su stvorili autonomno, albansko Kosovo. Kada u četvratak 9. maja 2019. diktatorski režim Mila Đukanovića, njihovog drugara i saveznika (nekima i zemljaka), bude osuđivao nevine srpske političare na kazne višegodišnje robije, njih neće biti pred crnogorskom ambasadom. Neće ih biti zato što su mnogima u ovoj zemlji ljudska prava važna samo kada nisu Srbi u pitanju.

Jer u delu naše javnosti, prodaja pereca je važnija od prava čitavog jednog naroda i života demokratski izabranih političkih vođa Srba Andrije Mandića, Milana Kneževića i Mihaila Čađenovića.

Pogledajte OVDE šta je Vučić poručio opoziciji.

Izvor: napredniklub. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA