Najnovije

NAPADNUTA LATAKIJA! U toku je žestoka borba između sirijske vojske i džihadista HTŠ - veliki gubici na obe strane! (VIDEO)

DŽihadisti iz Idliba i Latakije pokrenuli su novi napad na položaje Sirijske arapske armije (SAA) u severoistočnom delu pokrajine Latakija.

DŽihadisti HTŠ gađaju položaje SAA u brdima Latakije (Foto: Jutjub)

Predvođeni Hadžat Tahrir al-Šamom, džihadisti su pokušali da se infiltriraju na položaje sirijske vojske u blizini grada Nibh Almura; ovaj napad je bio delimično uspešan jer su uspeli da ubiju nekoliko vojnika. Nakon pokušaja infiltracije, izbila je žestoka bitka između dve zaraćene strane, što je rezultiralo velikim gubicima na obe strane.

Sukobi su se potom malo umirili nakon što su se mnogi džihadisti povukli nazad u svoje rovove u severnoj Latakiji; međutim, Sirijska arapska vojska i dalje pokušava da eliminiše poslednje borce Hadžat Tahrir al-Šama u tom području.

Ovi pokušaji infiltracije Hadžat Tahrir al-Šama postali su česti u protekle tri sedmice, jer nisu samo napali Latakiju, već i nekoliko vladinih oblasti unutar pokrajina Idlib, Hama i Alepo.

Kao odgovor na ove pokušaje infiltracije, sirijska vojska počela je da nagomilava svoje trupe u severozapadnoj Siriji za ono što se očekuje da će biti ofanziva za čišćenje militanata iz demilitarizovane zone koja je osnovana u Sočiju 17. septembra 2018. godine.

Ruski lovac postaje još ubojitiji. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA