Najnovije

VUČIĆ: Kfor se javlja samo kad njima odgovara

KFOR se javlja samo kada to njima odgovara, rekao je za TV Prva predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je dodao da je to bio slučaj i pre dva dana tokom akcije kosovske policije na severu, kao i ranije kada su se slične stvari dešavale na KiM.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako je naveo, u utorak su se se javili tek kada je gotovo cela akcija hapšenja na severu KiM bila završena. Vučić je, u intervjuu za Prvu povodom dve godine koliko je na funkciji predsednika Srbije, rekao da je tog jutra bilo problema u komunikacijama sa Kforom i da se nisu javljali načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću.

- Upravo su kod vas u jutranjem programu (na Prvoj) rekli da smo sve znali. Tačno je, znali smo i obavestili javnost. Kada sam pitao - koga ste vi obavestili, onda je usledio muk, a onda su rekli da je dovoljno bilo da čitamo novine. Pa, bilo je dovoljno. Tačno je i ponovo se saglašavam sa njima i kažem da čitate novine o onome o čemu sam ja obavestio javnost pre 12 dana - kazao je Vučić.

Istakao je da se Kfor javlja samo kada im odgovora po tom pitanju, kao i da je tako bilo i prošlog puta kada su se slične stvari dešavale.

- Uvek govorim istinu i nemam razloga da bilo koga obmanjujem. Kao što vidite, oni su na kraju potvridili sve što sam rekao. Oni ne mogu da kažu da su razgovarali sa mnom jer nisu. Ne mogu da kažu da su me obavestili jer nisu. Dakle, kažu mogli ste da čitate u novinama, a u novinama su svi pročitali ono što sam ja govorio – rekao je predsednik Srbije.

Nastavlja se šiptarska agresija na severu Kosova. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA