Najnovije

ISTORIJA SE PONAVLJA: Sukob svetskih sila počinje u Srbiji, Rusi čekaju signal, Ameri su već tu! Samo što nije počelo

Bataljon američkih vojnika stigao na Kosovo - ali zašto baš sada?! Posle divljaštva ROSU na severu KiM i maltretiranja Srba, iz Rusije nam je stigla snažna podrška, ali i obećanja da će Moskva, ukoliko to zvanični Beograd zatraži, u najkraćem mogućem roku poslati svoje vojnike u južnu srpsku pokrajinu.

Vojska Srbije (Foto: Jutjub)

Zanimljivo je da je samo dan pošto je to najavio Konstantin Kosečev, šef Odbora za međunarodne poslove Saveta Ruske Federacije, bataljon američkih vojnika krenuo put Kosova! Reč je o vojnicima Prve nacionalne garde Aljaske, 297. pešadijske divizije. Polovina jedinice stigla je još juče, a očekuje se i dolazak druge polovine.

Dok američki mediji pišu da je bataljon poslat kako bi bio pojačanje mirovnim misijama NATO i Kfora, koje su na Kosovu još od 1999. godine, stručnjaci su uvereni da vojnici SAD nisu slučajno baš sada stigli na KiM...

- Slanjem novih trupa na Kosovo, SAD šalju snažnu poruku da podržavaju takozvani kosovsku državnost, uporedo odvraćajući Rusiju i ostatak slobodnog sveta od namere da pruži podršku Srbiji u očuvanju njenog suvereniteta. Upad ROSU na sever KiM nastavak je tihog pogroma srpskog stanovništva sa ciljem da se preostalo srpsko stanovništvo zaplaši i natera da u kratkom roku napusti i sever, i enklave južno od Ibra - uveren je Stefan Stamenkovski iz Pokreta “Zavetnici”.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da se pojačavanje američkih snaga na KiM u ovom osetljivom momentu može dvojako tumačiti.

- Teško je odmah zaključiti kome Amerika šalje poruku ovim postupkom. Ta poruka može da bude poslata nama i glasiti da će SAD stajati uz Kosovo, a može da bude poruka Prištini da više ne sme da se ponaša samovoljno kao do sada. Ne možemo lako zaključiti šta u stvari Amerika namerava, ali jedino je jasno i sigurno da Amerika i dalje pokazuje veliki interes za Kosovo - komentariše Anđelković.

Novi zverski napad na Kosovu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA