Najnovije

14 SATI ŽESTOKOG SUKOBA: Rakete iz Gaze bombarduju izraelski grad Ber Ševa, sirene i eksplozije ne prestaju!

Raketni napadi na Izrael su nastavljaju u noći, čak i nakon što su izraelske snage odbrane započele vazdušne napade protiv Hamasa i ciljeva Islamskog džihada u pojasu Gaze.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Sirene su se čule dok su rakete padale na grad Ber Ševa večeras. Najveći grad na jugu Izraela, Beer Ševa je obično izvan dometa, ali sada nije vѕan domašaja Hamasovih najdužih projektila.

Raketni napadi na Izrael nastavljeni su 14 uzastopnih sati, u jednom od najžešćih sukoba između Izraela i Palestine proteklih nedelja. Izraelske snage odbrane su izvestile da je 250 raketa lansirano prema Izraelu.

Izrael je preuzeo odgovornost za napade na Hamas i palestinske islamske džihadske militantne grupe, te je kao odgovor pokrenuo vazdušne napade. Izraelski tenkovi takođe su ciljali mete u Gazi, dok je IDF tvrdio da je uspešno pogodio Hamasove fanrike oružja i obaveštajni centar te uništio islamske džihadske "tunele za teror" koje su ovi koristili kako bi ušli u Izrael.

Izraelski napadi su odneli najmanje tri palestinska života, uključujući i bebu staru 14 meseci i njenu trudnu majku, prema ministarstvu zdravlja u Gazi. Ubijen je i 22-godišnji muškarac, iako nije jasno da li je bio civil ili Hamas.

Na izraelskoj strani granice, 80-godišnja žena je teško ranjena u palestinskom raketnom napadu na grad Kiriat Gat. Drugi 49-godišnji muškarac u Aškelonu bio je lakše ranjen, dok je 15-godišnji dečak na vreme uspeo da pobegne uz lakše povrede.

Nasilje se nastavilo u Gazi ove sedmice nakon što su militanti ispalili raketu na Izrael u utorak. Dva izraelska vojnika koja patroliraju u blizini granice sa Gazom su tada ubijena, što je izazvalo vazdušne udare IDF-a. Kako su borbe eskalirale, Hamas je obećao da će odgovoriti.

Pročitajte OVDE sve detalje o ovom zaoštravanju situacije u pojasu Gaze.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA