Najnovije

GVAIDO PRIZNAO PORAZ: Nemamo podršku vojske za svrgavanje Madura! (VIDEO)

Venecuelanska opozicija je potcenila svoju podršku u vojsci, rekao je Juan Guaido nakon neuspjelog pokušaja državnog udara, dodajući da će pozdraviti vojnu intervenciju koju podupire SAD, ako Vashington odluči da nastavi taj put.

Huan Gvaido (Foto: Jutjub)

Gvaido i njegove pristaše pretrpeli su neugodni poraz u utorak nakon što su podržani od SAD pozvali vojsku i opoziciju da ustanu i smene predsednika Nikolasa Madura s vlasti.

Uprkos dezertiranju nekoliko desetina vojnika, oružane snage su ostale lojalne izabranom predsedniku i odbile su da kapituliraju na pozive Gvaida. Posle sukoba u glavnom gradu i oko njega, Maduro je najavio "poraz" planera državnog udara, prisiljavajući opoziciju na povlačenje.

- Mislim da su varijable neuspelog pokušaja državnog udara očigledne u ovom trenutku - rekao je 35-godišnji Gvaido za Vašington Post u subotu.

Opozicija nije uspela "možda zato što nam je još potrebno više vojnika, a možda nam je potrebno više zvaničnika režima da nas podrže", rekao je on. Takozvani "samoproglašeni predsednik" priznao je da je pogrešno izračunao stepen lojalnosti koju vojnici imaju prema Maduru.

Pogledajte OVDE šta je Maduro poručio vojsci Venecuele.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA