Najnovije

AMERIČKO LUDILO: General Danford najavio - ubedićemo Rusiju nuklearnim oružjem male snage

SAD pokreće proces razmeštanja nuklearnog oružja male snage kako bi eliminisale bilo kakvu prednost koja bi Rusija mogla da ima u odnosu na Ameriku, budući da je Vašington do sada razmeštao isključivo nestrateške nuklearne snage, izjavio je predsednik Združenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general DŽozef Danford.

General Danforf (Foto: Defense.gov)

„Izučavamo rusku doktrinu i njihove mogućnosti. Vidimo scenarije prema kojima Rusi pokušavaju da iskoriste svoje nestrateško nuklearno oružje u Evropi kako bi stavili Ameriku u situaciju da ne bude u mogućnosti da strateški odgovori“, rekao je.

Prema njegovim rečima, upravo je stoga zadatak nuklearnog oružja male snage da ubedi Ruse da ne postoji nijedna situacija koja bi mogla da ih dovede u prednost.

Mediji podsećaju da je razvoj i razmeštanje nuklearnog oružja male snage u skladu sa nuklearnom doktrinom SAD koja je usvojena tokom mandata predsednika Donalda Trampa.

U planu je da se takvim bojevim glavama opremaju rakete koje mogu biti lansirane iz podmornica, ali i da budu montirane na krstareće rakete tipa „Tomahavk“.

Poruku iz Moskve zbog koje se sirijskim teroristima diže kosa na glavi pogledajte OVDE.

Izvor: Rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA