Najnovije

Završen svečani marš "Besmrtnog puka" u Beogradu: Evo ko je sve bio u prvim redovima (VIDEO)

Svečani marš "Besmrtnog puka" počeo je oko 17 sati ispred Spomen-parka oslobodiocima Beograda gde su prvo položeni venci. Kolona se potom kretala Ruzveltovom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra ka Skupštini Beograda ispred koje je održan svečani koncert, koji je organizovao Ruski dom iz Beograda uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve.

Svečani marš Besmrtnog puka (Foto: Jutjub)

U povorci je bilo dosta sugrađana, a među njima i potomci nastradalih koji su uprkos kiši nosili fotografije svojih predaka, srpske i ruske zastave. Nakon koncerta, na kojem su nastupili ruski i srpski umetnici i ansambli, na platou ispred Skupštine grada priređena je besplatna projekcija ruskog filma "Balkanska međa" u kojem glavnu ulogu igra srpski glumac Miloš Biković. U delu gde se marš odvijao saobraćaj je bio obustavljen, a građani su pozdravljali učesnike i fotografisali ih.

Povorku je predvodilo udruženje motociklista "Noćni vukovi", a u prvom redu bili su ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, šef odbora za spoljne poslove ruskog Saveta federacije Konstantnin Kosačov i Valerij Rjazanski, ministar za rad Zoran Đorđević, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić i drugi. Ovo je četvrti put da se u Beogradu održao svečani marš "Besmrtnog puka" povodom Dana Pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Hašim Tači se uplašio OVOG Srbina, pa pobegao sa zajedničkog ručka u Tirani.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA