Najnovije

"PALILI SU SVE PRED SOBOM, DO BESVESTI SU ME TUKLI U DŽIPU" Strašna svedočenja Srba pretučenih u brutalnoj akciji ROSU

"Počeo sam da bežim... palili su sve pred sobom... tukli su me ispred rođakove kuće... do besvesti..." - Ovo su samo delovi svedočenja šest žitelja Zubinog Potoka koje su pripadnici Rosu brutalno premlatili, a potom priveli.

ROSU-policija lažne države (Foto: jutjub)

Svi su preksinoć pušteni na slobodu, a trojica su zbog teških telesnih povreda zadržani na lečenju.

“Došli su do kuće koja je udaljena pedesetak metara od magistralnog puta, u kojoj žive moji rođaci. Uhapsili su više članova porodice Milovanović. Stajao sam sa strane i gledao, ali su krenuli i na mene. Počeo sam da bežim, ali su oni zapucali. Skočio sam sa visine od četiri metra i povredio nogu. Jedan je došao do mene i nastavio da puca s namerom da me preseče rafalom. Srećom, nije me povredio” – priča Radenko Milovanović iz Zubinog Potoka, koji je zbog povreda hospitalizovan u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.
 

Ovaj mladić kaže da je bilo kao u ratnom stanju i da su pripadnici ROSU uništavali sve što im se našlo na putu.

“Mi smo goloruki bili, niko na njih nije pucao. Oni su rušili i palili sve pred sobom, a mi smo pokušavali da zaštitimo naše porodice i imovinu. Imali su fantomke i bili pod punom ratnom opremom” – kaže Radenko.

Predrag Milovanović svedoči:

“Specijalci su me bacili na zemlju, oteli telefon, pokušavali da uđu u folder sa fotografijama. Tukli su me ispred rođakove kuće, ali i u džipu. Zvala me je supruga i tada je zazvonio moj telefon koji mi je policajac prethodno oteo. Čula se melodija "Marš na Drinu...". To ih je opasno naljutilo pa su mi razbili telefon i tukli me do besvesti” - kaže Milovanović, na čijem se licu još uvek vide povrede koje je zadobio tokom hapšenja.

A brutalnoj akciji policije uhapšen je i Rus Mihail Krasnoščenkov, inače radnik Unmika u Zubinom Potoku. NJega su pretukli policajci kada je pokušao da ih zaustavi da ne bacaju šok bombe i suzavce. Udaren je kundakom u glavu zbog čega je zadobio prelom lobanje, jagodične kosti, i vilice. Ali, nakon dva dana, u četvrtak su kosovske službe dale dozvolu da vozilo UN odveze Krasnoščenka na dalje lečenje na VMA u Beogradu.

Šta Makedonija radi povodom “Velike Albanije”, saznajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA