Najnovije

RUSI UNELI TEŠKU PANIKU U VAŠINGTON! Putin nadogradio moćnog ubicu!Novi Tu-22M3M za akciju sudnjeg dana (VIDEO)

Novi ruski bombarder će biti izuzetno opasan za SAD i već se čuju strahovanja američkih vojnih eksperata.

Tu-22M3M (Foto: RIA)

Nedavno je rusko ministarstvo odbrane objavilo slike mnogo očekivanog strateškog bombardera Tu-22M3M u akciji.

Na slikama se vidi bombarder u manevrima poletanja, leta i sletanja.

Iz Tupoljeve kancelarije za štampu su izjavili da je na avionu zamenjeno 80 odsto avionike, što će poboljšati tačnost navigacije, nivo automatizacije i optimizovati tehničko održavanje i prelet, prenose američki mediji.

Avion će takođe imati integraciju GLONASS navigacionog sistema, integrisanog digitalnog interfejsa, staklene kabine i kontra-mere za elektronsko ratovanje (ECM).

Rusija jasno stavlja do znanja da oprema svoje modele najboljom tehnologijom, čuvajući šasiju sovjetske ere, odnosno, zemlja modernizuje svoju flotu sa najboljim, bez povećanja troškova istraživanja i razvoja, i ubrzava razvoj njihovih projekata.

Međutim, nije samo avionika bitna u modernom ratnom periodu, i s tim na umu, Rusi su uključili u paket nadogradnje dodavanje do tri nove rakete Kh-32 u Tu-22M3M.

Kh-32 je razvijen kao protivavionska raketa, ali je takođe efikasan protiv kritičnih infrastrukturnih ciljeva, kao što su mostovi i elektrane, omogućavajući veću ofanzivnu fleksibilnost, što čini avion “jedinstvenim” u taktičkim, strateškim i operativnim ulogama.

Kao rezultat toga, bombarder će biti jedan od retkih aviona kompatibilnih sa neuhvatljivom raketom Machzhal Kh-47, brzine 10 Maha, koju je predstavio ruski predsednik Vladimir Putin.

Prema vojnom stručnjaku Juriju Knutovu, Tu-22M3M je predvodnik nove strategije projektovanja sile.

Pored toga, bombarder će verovatno moći da sleti na većinu terminala koristeći tačke poletanja. Na ovaj način, Tu-22M3M se može poslati u Krim u Crnom moru, gde redovno ulaze severnoamerički razarači.

U tom slučaju, ako se tenzije povećaju, prisustvo bombardera Tu-22M3M biće izuzetno “neprijatno” iznenađenje za američku mornaricu, kažu mediji.

Očekuje se da će rusko ratno vazduhoplovstvo primiti prve bombardere Tu-22M3M 2021. godine, dok će desetine Tu-22M3s biti unapređeno paketom za nadogradnju M3M.

Putin pokreće šestoljetku, ambiciozni državni projekat. Obnavlja Rusiju za 400 milijardi dolara. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA