Najnovije

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MERKELOVOM: Situacija oko Kosova komplikovana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije u lakoj poziciji po pitanju KiM i da nam je zato što pre potreban nastavak dijaloga, ali da nemamo o čemu da razgovaramo sa nekim ko je u 21. veku nametnuo necivilizacijske takse.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Upitan za navodni plan nemačke kancelarke Angele Merkel za rešenje kosovskog problema, rekao je da ga nije video.

„Ne mogu da komentarišem nešto što ne znam. Razgovarao sam telefonom sa kancelarkom Angelom Merkel, ali mi nije ništa rekla. Nije mi pomenula nikakav plan“, objasnio je on novinarima. 

Vučić je naglasio da je vrlo komplikovana situacija po pitanju KiM, koju malo ko želi da razume, kao i da to što je toliko komplikovana donosi Srbiji mnogo problema.

„To što je danas mirno, to je dobro i to ćemo čuvati, ali to ne znači da jednog jutra ili noći nećemo biti iznenađeni novim provokacijama i novim napadima. I zato na dnevnom nivou ulažemo sve napore da se stabilnost sačuva i da to umemo da sačuvamo i garantujemo bezbednost našem narodu na celom KiM.“

Svakako za nas nije laka pozicija i mi bismo želeli nastavak dijaloga što pre, dodao je predsednik.

Podseća da je rekao „Amerikancima i Evropljanima, kao i Merkelovoj“ — o čemu hoćete da razgovaramo sa nekim ko nije u stanju da dopusti slobodan protok robe.

„To je civilizacijski nivo koji se ustanovio po okončanju carinskog rata s početka 20. veka, a sada smo u 21. veku“, naveo je Vučić.

Otkriveno šta zapravo piše u rezoluciji 1244! Više o tome OVDE

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA