Najnovije

VULIN: Srbija računa na rusku i kinesku pomoć

Beograd računa na pomoć Rusije i Kine po pitanju kupovine naoružanja za odbranu u slučaju mogućeg konflikta na Balkanu, koji ćemo na sve moguće načine pokušati da izbegnemo, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Ačeksandar Vulin (Foto: Jutjub)

Prema rečima Vulina, Srbiju često kritikuju da kupuje mnogo oružja.

„Mi smo vojno neutralna zemlja. Ako dođe do sukoba i nesreća, a na Balkanu kao što znate niko ne može da kaže da neće biti sukoba, niko neće moći da dođe da nam pomogne. Mi verujemo u pomoć Rusije i računamo na pomoć Rusije, Kine i drugih naših prijatelja... Mi, naravno, uvek očekujemo i računamo na pomoć našeg prijatelja — Rusije. Međutim, mi uvek radimo sve da nikoga ne uvučemo u konflikt. Znate, oko nas se sve države naoružavaju“, rekao je Vulin u intervjuu za magazin „Međunarodni život“.

„Treba da budemo snažni, zbog čega je vojno-tehnička pomoć Rusije vrlo važna. Nama je potreban mir. Međutim, da bi mir zavladao, treba da budemo spremni na sve. Kako Srbi kažu: kako bi nastupio mir, kako bismo bili slobodni, mi ćemo uraditi apsolutno sve“, dodao je Vulin.

Srpski ministar je naveo da je razočaran reakcijom Kfora na poslednju provokaciju na Kosovu.

„Prvo nisu nas uopšte obavestili da će ta operacija biti izvedena. Kada smo najzad stupili u kontakt sa Kforom koji nam se nije javljao, oni su nam rekli da je to policijska akcija i da ih se uopšte ne tiče“, rekao je Vulin.

Po njegovim rečima, posebno ga je razočaralo to što je Kfor lagao, a zatim saopštio da su obavestili Beograd o operaciji na Kosovu.

„Kada ih je naš predsednik Vučić pitao koga ste obavestili, oni su rekli: ko god je čitao novine. Tako se ne komunicira između institucija — preko novina“, dodao je Vulin.

Vučić razgovarao sa Merkelovom o situaciji na Kosovu! Više o tome OVDE

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA