Najnovije

NEBO NAD HAMOM: Vojska oborila neprijateljski dron!

Sirijska arapska vojska (SAA) oborila je naoružani bespilotni avion (UAV), koji je preletio njene položaje u seoskom području Hame, iobjavila je 11. juna Syrian Arab News Agency (SANA)

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

"Jedinice vojske oborile su bespilotne letelice koje su nosile bombe terorista Al-Nusra fronta u blizini sela Tel Meleh severno od grada Mahrede u severnom selu Hame pre nego što je stigla do grada i ciljala kuće i imovinu stanovnika" rekao je novinar i Hama.

Državna agencija objavila je fotografiju olupine bespilotnih letjelica. Dizajn bespilotnih letelica izgleda identičan onima koje obično koristi Hadžat Tahrir Al Šam (HTŠ), prvobitno poznat kao al Nusra Front.

Ove bespilotne letelice obično su naoružane sa 8 do 4 projektila malog prečnika, ispunjenih visoko eksplozivnim materijalima i šrapnelima. Međutim, nedavno je u severnoj Hami oborena nova kopija sa mogućom samoubilačkom glavom.

U poslednjih nekoliko meseci HTŠ je koristio ovaj tip naoružanih bespilotnih letelica u severnoj Hami. Međutim, većina napada nije uspela, dok su ostali uzrokovali vrlo malu materijalnu štetu civilnoj infrastrukturi.

Izraelci napali Siriju! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA