Najnovije

NEPRIJATELJ POGAZIO DOGOVOR O PREKIDU VATRE: Napadnuti novi položaji vojske!

Manje od 24 sata nakon početka novog sporazuma o prekidu vatre, Hadžat Tahrir al Šam (HTŠ) i njegovi saveznici pokrenuli su ograničene napade terena na položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u gradovima Šejh Hadid i Kernaz u severnoj Hami i oko grada Kasabie u južnom Idlibu.

DŽihadisti HTŠ (Foto: Jutjub)

Televizija Al Majaden izjavila je da je Sirijska arapska vojska (SAA) bila u stanju da odbije napade koji su počeli u kasnim satima 12. juna. u severnom Hami i južnom Idlibu kao početni odgovor.

Prema provladinim izvorima, vojne jedinice uništile su dva borbena tenka i borbeno vozilo BMP-1 (IFV) koje pripadaju HTŠ-u i njegovim saveznicima tokom sukoba u severnoj Hami i južnom Idlibu.

Ranije je trodnevni prekid vatre najavio pro-vladin izvor. Neuspešno primirje je bilo drugo ovog meseca, a treće od početka operacija na tlu SSP-a oko Idliba.

Novi napadi HTŠ-a ukazuju na to da grupa i njeni saveznici nisu voljni da prihvate bilo kakav mirni sporazum kakav god da je. Ovo ostavlja otvorena vrata za buduće zemaljske operacije SSP-a.

Vojska poslala veliki broj pojačanja na osovinu Idlib-Hama! Više o tome OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA