Najnovije

IMA LI KRAJA LUDILU: Savetnica crnogorskog ambasadora bi da spaljuje crkve i popove!

Mirna Nikčević, savetnica crnogorskog ambasadora u Turskoj, "proslavila" se na društvenoj mreži Fejsbuk gde je u jednoj prepisci sa izvesnom Irenom Tatar napisala da bi "zapalila Dajbabe i sve popove".

Govor mržnje Mirne Nikčević (Foto: Fejsbuk)

Radi se o manastiru Mitropolije crnogorsko-primorske koji se nalazi u istoimenom selu, nedaleko od Podgorice.

- Irena, što se tiče Dajbaba išla sam da se zajebavam s popovima mrznim, a i Tebi se sviđao otac Lazar, nek ti Bog oprosti. Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih. I to s duhovnošću nema veze, čisto sujeverje. Ali, baš ne mogu vjerovat da ti to nije jasno. Iskreno, zapalila bih hram i sva goveda tamo… – napisala je Mirna Nikčević.

U ponedeljak se oglasilo i crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova, koje se ogradilo od stavova koje je Mirna Nikčević iznela na Fejsbuku.

NJeni stavovi u prepisci mogu se okarakterisati kao govor mržnje, između ostalog je navela i da bi "zapalila Hram i sva goveda tamo" i da se radi o "koljačima primitivnim".

"Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savetnice u ambasadi Crne Gore u Ankari, izneti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore", rekli su za list Vijesti izvori bliski ministarstvu.

"Trojičindanski veliki narodni sabor za odbranu vere" u Hramu Vaskrsenja u Podgorici, održan je u subotu pošto je vlada Crne Gore utvrdila predlog zakona o slobodi veroispovesti kojem se Mitropolija oštro protivi. Saboru je prisustvovalo više hiljada vernika.

Pročitajte OVDE kako je Nenad Čanak udario na Srbe i SPC.

Izvor: Novosti/Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA