Najnovije

RIM U SUZAMA: Amerikanci posle 30 godina oterali Totija iz Rome!

Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti objavio je da se povlači sa mesta tehničkog direktora rimskog kluba.

Toti je na konferenciji za medije objasnio zašto je morao da napusti klub (Foto: Jutjub)

Toti, čiji je nadimak “Princ Rima”, bio je član Rome od 1989. On se penzionisao pre dve godine kada je dobio funkciju u klubu. Međutim, Toti je otišao, jer sa Amerikancima, vlasnicima "vučice" i predsednikom DŽejmsom Palotom nije mogao da nađe zajednički jezik.

"Svi znaju da su me oni naterali da završim karijeru. Imao sam zatim ugovor na šest godina kao direktor, ali su me isključili iz donošenja svih važnih odluka. Palota me za dve godine nije nazvao. Da li bi svi osetili da su nepoželjni? Ej, dve godine... Za te dve godine bio sam na desetak sastanaka, uvek sam dobijao pozive u poslednji čas, kao da su želeli da me drže podalje od svega. Mogao sam da pričam iz Rima, iz Trigorije, šta god hoću, ali se odlučivalo u Londonu. Priča o tome šta je pogrešno, šta je moglo bolje, bila je gubljenje vremena", kazao je Toti.

Pre Totija, klub je napustio Danijele de Rosi, jer mu Roma nije ponudila produžetak ugovora. De Rosi je nasledio Totija na mestu kapitena Rome.

"Od kada su Amerikanci došli, uradili su sve da maknu Rimljane iz Rome. To su želeli, a to su i uspeli. Da sam predsednik Rome i da imam dve ikone kao što su Toti i De Rosi dao bih im sve da rade. Oni imaju etiku, oni znaju šta znači biti Rimljanin i Romanista", ogorčen je Toti.

Legendarnog kapitena Rome su potom savladale emocije.

"Nikada neću da povredim Romu. Ovo je mnogo gori osećaj nego kada sam završavao igračku karijeru. Odlazak iz Rome je za mene kao smrt. Bolje bi bilo da sam umro", zaključio je Toti.

Pročitajte OVDE kako je Pakistan ušao u nuklearni klub.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA