Najnovije

EDI RAMA U POSETI BEOGRADU: Zajednička sednica vlada Srbije i Albanije za mesec dana

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će Beograd u narednih mesec dana ugostiti premijera Albanije Edija Ramu, ali i albanske predstavnike sa Kosova i Metohije, a Radio Slobodna Evropa danas javlja da će dve vlade održati zajedničku sednicu u Nišu.

Edi Rama (Foto: Jutjub)

Kako navodi taj radio pozivajući se na nezvanične izvore bliske Vladi Srbije, zajedničku sednicu vlada Srbije i Albanije inicirao je zvanični Beograd, ali detalji tog sastanka nisu još ugovoreni.
Delegaciju Albanije trebalo bi da prevodi predsednik vlade Edi Rama, dok se pretpostavlja da na njemu verovatno neće učestovati predsednik Kosova Hašim Tači ili kosovski premijer Isa Mustafa, već neki drugi kosovski politički predstavnici nižeg ranga.
Slobodna Evropa je prenela da je koncept sastanka takav da ne bude samo dijalog država Albanije i Srbije, već i dijalog o odnosima Srba i Albanaca u regionu i da će zato biti pozvani i politički predstavnici Albanaca sa Kosova. Na tom sastanku, prenosi radio, učestvovaće srpski i albanski privrednici iz regiona, a spisak svih učesnika, uključujući političke predstavnike sa Kosova, još nije do kraja definisan.
Jedna od glavnih tema susreta biće i jačanje privredne saradnje, a govoriće se i o odnosima Srba i Albanaca u regionu, kao i o zajedničkoj izgradnji autoputa Niš -Tirana, koja podrazumeva niz projekata u regionu. Vučić je juče sa američkim potpredsednikom DŽozefom Bajdenom razgovarao i o odnosima Srba i Albanaca.
Kako je preneo tokom zajedničkog obraćanja javnosti, Bajdena je informisao da će Srbija za mesec dana ugostiti premijera Albanije Edija Ramu i albanske predstavnike sa KiM, te biznismene, jer Srbija želi da na biznis forumima i poslovnim sastancima razvija našu zemlju i obezbedi veći rast privrede, čuvajući državne i nacionalne interese.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA