Najnovije

NOVI POTRES U BELOJ KUĆI: Šenahan neće biti ministar odbrane. Trampov miljenik zlostavljao suprugu!

Vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrik Šenahan odustao je od nominacije za šefa Pentagona pre nego što je njegova zvanična kandidatura stigla u Senat.

Šenahan želi da se posveti porodici (Foto: Jutjub)

“Vršilac dužnosti ministra odbrane Patrik Šenahan, koji je obavio sjajan posao, odlučio je da ne nastavi proceduru kako bi mogao da ima više vremena da se posveti svojoj porodici. Zahvaljujem Patu na odličnoj službi, a novim vršiocem dužnosti imenujem Marka Espera” objavio je predsednik SAD Donald Tramp.

Kao razlog odustajanja Šenahan je naveo bolnu porodičnu situaciju koja bi povredila njegovu decu i ponovo otvorila rane za čije isceljenje su bile potrebne godine.

Tramp je objavio da će novi vršilac dužnosti ministra odbrane biti Mark Esper.

"Poznajem Marka i ne sumnjam da će fantastično raditi taj posao", naveo je Tramp.

Šenahan se povukao pošto je jedan američki list objavio vest da je FBI pokrenuo istragu o tuči sada već bivšeg kandidata za ministra odbrane i njegove supruge iz 2010. godine. Šenahan je navodno bio optužen za zlostavljanje supruge. Međutim, pojedini mediji navode da zlostavljanja nije bilo i da je sada već njegova bivša žena Kimberli DŽordinson prva započela tuču.

Mediji navode da je porodica Šenahan problematična, jer je negov sin bejzbol palicom 2011. godine pretukao majku. Šenahan je uspeo preko veza da spreči da njegov sin ode u zatvor, a potom se razveo od supruge.

SAD nemaju ministra odbrane od januara kada je DŽejms Matis podneo ostavku zbog političkih razmimoilaženja sa Trampom.

Predsednik SAD je u maju objavio da će kandidovati Šenahana za tu poziciju, ali je zvaničan proces u Senatu odlagan bez objašnjenja.

Pročitajte OVDE zašto Tramp neće napasti Iran.

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA