Najnovije

GUSKOVA: Rusija je možda jedina u svetu koja brani istinu o Srbiji

U Nišu je počeo međunarodni simpozicijum o posledicama osiromašenog uranijuma u agresiji na SRJ 1999, na kojem je akademik prof dr Jelena Guskova izjavila da je Rusija tada naučila lekciju i da, ako bi se sada desila slična pretnja, Srbija ne bi ostala sama.

Guskova (Foto: Jutjub)

- Rusija bi bila sa vama - poručila je Guskova na drugom međunarodnom simpozijumu u organizaciji advokata Srđana Aleksića, koji prirema tužbu protiv zemalja koje su bombardovale Srbiju tokom NATO agresije.

Guskova je rekla i da je Rusija promenila spoljnu politiku, stala na noge, postala jaka i ona sada, kako kaže, dobro zna ko je njen najbolji prijatelj.

- I sada je možda jedina u svetu koja brani istinu o Srbiji. Bez obzira na to što je prošlo 20 godina, naša obaveza je da naučno i na svim poljima dokažemo da je Srbiji naneta šteta - rekla je ruska naučnica, preneli su Novosti.

Guskova, koja je objavila nekoliko knjiga o dešavanjima na Balkanu tokom 20. veka, pohvalila je Srbiju i njeno rukovodstvo što su na, kako je kazala, veličanstven način obeležili dve decenije od NAO agresije.

Putin i Tramp šalju specijalce u Srbiju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA