Najnovije

KINESKI EKSPERTI: Rusi dobili novi MiG-35 protiv kojeg američki F-35 nema šansu

Ruske vazduhoplovne snage primile su dva moderna, borbena aviona MiG-35 i očekuje se da će dobiti još četiri borca ovog modela do kraja ove godine, rekao je Ilja Tarasenko, generalni direktor korporacije za proizvodnju aviona MiG.

MiG 35 (Foto: mil.ru)

„U protekle tri godine napravili smo veliki pomak u programu MiG-35. U najkraćem mogućem roku, pokrenuli smo proizvodnju ovog aviona, testirali ga, a za dve ipo godine prešli smo sa razvojnih aktivnosti na ugovor sa Ministarstvom odbrane Rusije “, rekao je Tarasenko.

Prema rečima direktora korporacije, do kraja godine planirano je da se isporuči još četiri aviona.

Kompanija očekuje da potpiše još jedan ugovor sa Ministarstvom odbrane za MiG-35, dodao je Tarasenko, prenosi Sputnjik.

MiG-35 je najnoviji, višenamenski borac generacije 4 ++, namenjen za postizanje nadmoći u vazduhu i nad kopnenim ciljevima, izvan neprijateljske zone vazdušne odbrane. Takođe je dobio mogućnost preciznog ciljanja kao i optički sistem za praćenje, koji pruža mogućnosti otkrivanja i praćenja neprijateljskih aviona ili dronova, bez oslanjanja na kopnene, radarske informacije.

Sa samo 40 miliona američkih dolara po jedinici, ove borbene letelice koštaju manje od polovine cene masovno disfunkcionalnih F-35.

Testovi leta borbenog aviona održani su 26. januara 2017. godine,  dan nakon što je avion predstavljen u Moskvi.

Na forumu ARMI 2018, Ministarstvo odbrane i kompanija potpisali su ugovor o isporuci šest ovih boraca do 2023. godine, što će biti postignuto ove godine.

Kineski stručnjaci ocenili su karakteristike novog ruskog borca MiG-35, naglašavajući propulzivnu silu, trup i modifikacije koje su primenjene u avionu.

Prema kineskom portalu Sina, ruski borac MiG-35 spreman je da se bori u modernom ratu. Stručnjaci su primetili da konstrukcija trupa MiG-35 ima tehnologije slične onima boraca pete generacije.

Takođe su istakli motore ruskog aviona, pošto je ukupan pritisak dva motora ovog aviona 18 tona. Kao rezultat toga, avion može brzo da krene, tj. smanjena je dužina piste ruskog poletanja, dajući joj prednosti u borbenim misijama.

Pored toga, kineski portal ističe da će upotreba MiG-35B omogućiti ruskim pilotima da povećaju svoje sposobnosti brzog kontrolisanja aviona, koji je od suštinskog  značaja tokom moderne, vazdušne borbe.

Zbog toga će ovo iskustvo letenja omogućiti pilotima da koriste sve funkcionalnosti aviona kako ne bi bili pogođeni neprijateljskim raketama, kao i da pomažu manevarstvu i avionici ruskog aviona. Smatra se da je avion sposoban da učestvuje u  elektronskom ratovanju, jer poseduje efikasan avio-sistem i stabilne aerodinamičke karakteristike.

Putin i Tramp šalju specijalce u Srbiju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA