Najnovije

LAŽNA DRŽAVA NE MOŽE U INTERPOL: Evo koja velika država je stala uz Srbiju

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Ufi sa izvršnim sekretarom Kabineta za institucionalnu bezbednost pri Kabinetu predsednika Brazila Valeriom Stumpf Trindadeom koji je potvrdio da ta zemlja ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu tzv. Kosova u Interpol.

Ministar nebojša Stefanović (Foto: jutjub)

Stefanović je zahvalio Brazilu na kontinuiranoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na principijelnom stavu protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar je podsetio i da prištinske institucije krše sve norme bezbednosti u našoj južnoj pokrajini, počev od napada na Srbe do napada na predstavnike Ujedinjenih nacija (UN).

Sekretar Trindade potvrdio je da Brazil ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, kao i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

Stefanović i Trindade su, tokom bilateralnog susreta razgovarali i o policijskoj saradnji dveju zemalja i istakli nastojanje da se ta saradnja produbi, naročito u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Ministar Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, gde će prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti, navodi se u saopštenju MUP-a.

Namibija ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog “Kosova”

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Ufi sa ministrom sigurnosti i javne bezbednosti Namibije, Čarlsom Namolohom, koji je potvrdio da Namibija ostaje pri stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova i protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

Stefanović i Namoloh razgovarali su o unapređenju policijske saradnje dveju zemalja i dosadašnju saradnju ocenili kao dobru, a tema sastanka bilo je i planirano usaglašavanje teksta memoranduma o saradnji dva ministarstva.

Stefanović se posebno zahvalio Namibiji na prošlogodišnjem izlaganju na Generalnoj skuštini Interpola u Dubaiju u korist Srbije tokom rasprave koja je prethodila glasanju zemalja članica o aplikaciji takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

Nebojša Stefanović i Čarls Namoloh (Foto: mup)

Namoloh je potvrdio da Namibija ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, kao i protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol, saopštio je MUP.

Šta se desilo na sastanku Vučića i Ravkova, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA