Najnovije

BRUKA I SRAMOTA: "Veliki rodoljub i patriota" Karić priznao Kosovo!

Biznismen i lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, koji se predstavlja kao veliki rodoljub rođen na Kosmetu u Peći, priznaje nezavisno Kosovo. Veliki kosovski patriota čak je i ispred objekata koje ima u inostranstvu poput velikog tržnog centra u Belorusiji istakao zastavu lažne države koju priznaje.

Bogoljub Karić (Foto: Jutjub)

Iz ambasade Srbije najavljuju hitnu intervenciju posle koje će po nalogu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka ova zastava biti skinuta sa jarbola.

Naime, Karić u Minsku ima tržni centar "Dana", koji je izgradio na 200.000 kvadratnih metara i koji je jedan od najvećih u glavnom gradu Belorusije, a na ulazu u šoping-mol postavio je zastave nekoliko država. Na fotografijama snimljenim ispred tržnog centra jasno se vidi da je državno obeležje zemlje koju vode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači ravnopravno istaknuta sa, recimo, zastavom Italije, čiju državnost niko u svetu ne osporava.

- Ovo je skandal bez presedana. Šiptari nisu ni pomislili da ovako nešto urade u Belorusiji, čak i oni znaju da ta država ne priznaje njihovo Kosovo, da je Lukašenko veliki prijatelj Srbije i da ne bi dobili dozvolu da postave zastavu koja za njih ne postoji. Ali je zato Karić odradio taj posao za njih - navode izvori.

Ogorčenost ne kriju ni u srpskoj ambasadi u Belorusiji i najavljuju brzu akciju.

- Ambasador Veljko Kovačević obavestiće predsednika Aleksandra Lukašenka o spornoj zastavi i zatražiti njeno hitno uklanjanje - poručuju iz ambasade i navode da je pitanje dana kada će zastava lažne države biti skinuta.

Predsednik GO SNS Darko Glišić ističe da je ovo skandalozan potez u nameri da se ponizi Srbija, što nije urodilo plodom, jer naša diplomatija ima odlične odnose sa Belorusijom.

- Lažna zastava lažne države na objektu lažnog patriote dovoljno govori, svima je sve jasno - poručio je Glišić.

Ko će da slavi

Poslanik SPS Đorđe Milićević tvrdi da Karići brukaju državu jer su deo vladajuće koalicije, a ne ponašaju se u skladu sa zvaničnim stavom države po pitanju KiM.

- To je licemerno i sramno, ranije su imali drugačiji stav o KiM i trebalo je da budu dosledni tom stavu. Meni je nezamislivo to što oni rade, iznenađen sam. Karić treba da se zapita zašto to radi kad je deo vladajuće koalicije, i to se od njega ne očekuje. Ponašanje Belorusije je licemerno, ukoliko se ta zastava ne ukloni, treba da učine sve da se taj problem hitno reši - podvlači Milićević.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da je gest podrške onima koji otimaju srpsku teritoriju za osudu.

- Ako je taj šoping-centar njihov, onda su oni i postavili zastavu, logično. Svako ko na bilo koji način svojim postupcima pomaže lažnoj državi Kosovo treba da snosi odgovornost i da odgovara za takav postupak. Karići moraju da se oglase zašto to rade - istakao je Aleksić.

Karići, ni Bogoljub ni njegov brat Dragomir, juče nisu odgovarali na naše uporne pozive i poruke. Međutim, na otvaranju šoping-centra "Dana" 27. januara 2017. šef PSS, između ostalog, izjavio je:

- Prijatelji moji, danas na dan velikog prosvetitelja Sv. Save otvoren je naš kompleks od 200.000 kvadratnih metara. Bez vas, koji mi dajete ogromnu podršku, ovaj naš današnji praznik ne bi bio potpun.

- Karići su podigli i crkvu kod Peći i donatori su Pećke patrijaršije

Ovako priča Bogoljub o poslu

- Para vrti gde burgija neće

- Bio sam bogat još u Brozovo vreme. Prve velike pare zaradio sam kao mladić

- Rođen sam u vrlo siromašnoj porodici. Nismo bežali ni od najtežih fizičkih poslova, a svoj prvi biznis započeli smo u jednoj omanjoj garaži. Radili smo i još uvek radimo najmanje po 16 sati dnevno. I već sa 23 godine napravio sam kuću od 800 kvadrata u Peći

Ministarski staž

- U vreme Miloševićevog režima bio je ministar zadužen za privatizaciju 75 najvećih državnih preduzeća i za kapitalne projekte

- Ako nemaš vlast ili nisi uz nju, poslednji si sluga. Vlast može svakoga da savije kao prase u pleh i da ga ispeče u furuni

Nesuđeni predsednik

- Dojadilo mi je da gledam šta se sa Srbijom dešava. Srbija je kao zemlja bogata, a država i građani su sve siromašniji. Kandidujem se (za predsednika) da na 21. vek ne čekamo do 2050. godine, već hoću da u njega uđemo 2001.

- Ne bavim se velikom politikom, imate takvih dosta u ovoj zemlji. Kandidujem se zbog toga da kažem glasno kako suština napretka leži u prihvatanju principa svetskog tržišta i u poštovanju osnovnog ekonomskog zakona: nema besplatnog ručka. Ima da se radi i niko ne sme da uzima od onih koji rade. 

Veze sa Miloševićem

- Da sam mu bio blizak, jesam; da sam mu pomogao, jesam; da sam za vreme sankcija u zemlju doveo 870 raznih uglednika i parlamentaraca iz sveta da Srbiju vide iznutra, u vreme kad naša diplomatija nije dovela nijednog, jesam; da sam se zbog toga našao na crnoj listi američke administracije, jesam; da sam verovao da će odmah posle sankcija krenuti u uspešnu reformu Srbije, jesam; da sam videvši sve greške to glasno rekao, jesam

Obožavaoci titula

Na vizitkarti Dragana Karića piše da je doktor filozofije, a za to zvanje ima i overene diplome nadležnih institucija. Bogoljub je počasni ukrajinski akademik, dok je od Niškog univerziteta dobio doktorsku disertaciju.

Na primedbu Slobodana Miloševića da će svi biti uvereni da je kupio diplomu ("Neće ti verovati ni ako je budeš branio na fudbalskom stadionu, a ne pred komisijom"), odgovorio da to ništa ne mari: ogovaraće dok se ne zamore, a ja ću ostati doktor nauka

Porodični ustav

- Mi Karići imamo svoj nepisani ustav u kome su tačno utvrđene glavne obaveze i dužnosti svih članova porodice. Nad ovim pravilima ponašanja brine i bdi majka Danica. Glavna pravila tiču se uzajamne solidarnosti, pomaganja i podrške

Planovi

Karići planiraju i to gde će se ko roditi. Umesto u Londonu, gde živi, jedna od snaha Karićeve familije porodila se u NJujorku jer predsednik Amerike može da bude samo onaj koji je tamo rođen, ispričao je Bogoljub.

Smešan plan za rešenje

Lider PSS Bogoljub Karić nedavno je predložio da EU primi ceo zapadni Balkan preko reda i tako zauvek reši pitanje južne srpske pokrajine! Zbog ovih reči biznismena Bogoljuba Karića više niko ne shvata ozbiljno jer je najnovijim biserom pokazao da ne razume najbolje situaciju na KiM, te da je njegov predlog za rešenje kosovskog pitanja smešan.

Albanci im čuvaju kuće u Peći

Da je porodica Karić u odličnim odnosima sa Albancima, potvrđuje činjenica da je njihova kuća u Peći netaknuta i pored uništavanja srpske imovine na KiM tokom rata 1999.

Nedaleko od porodične kuće, kojoj nisu menjali izgled, u kojoj je odrastao i gde su mu živeli roditelji, Karić je sagradio veliku trospratnu kuću. U Peći kažu da su to možda i jedine srpske kuće u tom delu grada koje su netaknute. Komšije ne kriju da zbog zasluga porodičnu imovinu Bogoljuba Karića u Peći štite njegovi prijatelji Albanci i ističu da lider PSS često posećuje Peć.

Ima kosovski pasoš i ličnu kartu

Država je protiv Karića vodila postupak zbog sumnje da je oštetio budžet za 60 miliona evra. Zbog tog postupka Karić godinama nije dolazio u Srbiju, ali je prištinski dnevnik Ekspres objavio razgovor sa Bogoljubom, koji je, između ostalog, rekao da dolazi na Kosovo.

- Ja sam rođen u Peći, imam kosovsku ličnu kartu i pasoš i niko me ne može sprečiti da dolazim na Kosovo - rekao je Karić.

Pročitajte OVDE koji srpski funkcioner je “na češljanju”.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA