Najnovije

MILAČIĆ PODNEO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV MIRNE NIKČEVIĆ I GLUMCA VUJOVIĆA: Fašisti, srbomrsci, ćeraćemo se još! (VIDEO)

Prava Crna Gora podnela je Osnovnom državnom tužilaštvu Krivičnu prijavu protiv glumca Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića i protiv diplomate Mirne Nikčević, zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje iz člana 370 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopštila je “Prava Crna Gora”.

Marko Milačić (Foto: Jutjub)

Zoran Vujović i Mirna Nikčević su, putem društvene mreže Fejsbuk, na način dostupan javnosti, ispoljavali i izazivali osećanja mržnje i podsticali su na nasilje prema vernicima Srpske pravoslavne crkve, prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i prema licima srpske nacionalne pripadnosti. Ovakvo postupanje za cilj je imalo podstrekavanje, odnosno, navođenje drugih da vrše slična nasilja i da izazivaju nacionalnu i versku mržnju u Crnoj Gori, a osim namere da izazivaju, imaju i nameru da produbljuju nacionalnu i versku mržnju među narodima koji žive u Crnoj Gori.

Zoran Vujović i Mirna Nikčević ovim su stvorili mogućnost da dođe do verskog i nacionalnog razdora u Crnoj Gori. 

Predsednik”Prave Crne Gore“ Marko Milačić je, tom prilikom, istakao:

“’Prava Crna Gora‘ osuđuje i osudiće svaki vid govora mržnje, ne samo prema srpskom narodu u Crnoj Gori, već i prema pripadniku bilo koje verske ili nacionalne zajednice, a ovakvim i sličnim DPS pionima treba da bude jasno da je ovo naša Crna Gora i da u njoj nema mesta za fašizam, primitivizam, mržnju i druge anti-vrednosti koje baštini i kojima se diči DPS svest i DPS politika”.

“Ovu krivičnu prijavu danas podnosimo i da bi videli kako će reagovati institucije Crne Gore na jedno očigledno krivično delo, te da li će neprocesuiranjem ovih osoba staviti zvaničan pečat na frapantan govor mržnje i raspirivanje nacionalne, rasne i svake druge netrpeljivosti. U konačnom, neprocesuiranje ovakvih istupa je amin za nastavak zvanične antisrpske politike i za promovisanje najgoreg oblika montenegrinskog fašizma, čiji je inspirator predsednik Crne Gore Milo Đukanović. Još jednom pozivam Tužilaštvo da hitno reaguje po ovoj krivičnoj prijavi, kako bi se sprečili slični fašistički ispadi, sa koje god strane oni dolazili. Za kraj kratka poruka: Fašisti, srbomrsci, ćeraćemo se još“, dodao je Milačić.

Pročitajte OVDE zašto Tramp nije napao Iran.

Izvor: rs.sputniknews. com

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA