Najnovije

POSLE OBARANJA DRONA VREDNOG 120 MILIONA $: SAD zabranile letove iznad "kritičnog područja"! Pojačane vojne aktivnosti, avioni da ne lete

Federalna administracija za vazduhoplovstvo SAD (FAA) izdala je zabranu leta za američke avione iznad delova Persijskog i Omanskog zaliva.

F 15 (Foto: Jutjub)

"Postoje povećane vojne aktivnosti i pojačane političke tenzije u regionu, koje predstavljaju rizik po operacije američke civilne avijacije", saopšteno je iz FAA, prenosi AP.

Aviokompanija "Junajted erlajns" obustavila je letove iz NJuarka do Mumbajia zbog bezbednosne situacije u Iranu, gde je oboren jedan američki dron.

Iz kompanije poručuju da su izvršili "temeljnu bezbednosnu procenu" leta prema Indiji, koji prolazi i kroz iranski vazdušni prosor, i došli do zaključka da letove obustave.

Predsednik SAD Donald Tramp odobrio je napad na Iran zbog obaranja američkog drona, ali je posle nekoliko časova odustao i povukao naređenje, javlja "NJujork tajms".

Tramp je, kako navodi neimenovani zvaničnik upoznat sa situacijom, prvobitno odobrio nekoliko vazdušnih napada na radare i raketne sisteme. Planirano je da se vazdušni napadi sprovedu u zoru, kako bi rizik po stanovništvo bio najniži, prenosi Rojters.

Zvaničnik je za "NJujork tajms" izjavio da su avioni bili u vazduhu, a brodovi na pozicijama, kada je došlo naređenje da se odustane od napada. Kako se navodi, napad SAD bi bio odgovor na obaranje osmatračkog drona vrednog 130 miliona dolara.

"NJujork tajms" dodaje da za sada nije jasno da li će napad na Iran biti, na kraju, izvršen.

Jutros je svet bio na ivici rata. PročitajteOVDE sve detalje.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA