Najnovije

TEŽAK UDARAC U SRCE ŠIPTARA NA KOSOVU: Ovo nisu mogli da očekuju, Vašington je besan!

Tzv. kosovska vlada nije uspela da obezbedi ni minimum standarda za eliminaciju trgovine ljudima, ali čini korake u ovom smeru, piše u izveštaju Stejt departmenta koji se objavljuje svake godine, a bavi se stanjem u trgovini ljudima u 187 zemalja sveta.

Šiptari (Foto: Jutjub)

Iako je u izveštaju naglašeno da postoje određeni rezultati, kao što je izmena krivičnog zakonika, koji sad klasifikuje prisilnu prostituciju kao vid trgovine ljudima, glasni zaključak je da u glavnim poljima Kosovo nije ispunilo ni minimum potrebnih standarda.

"Osuđeno je manje kriminalaca, a identifikovano je manje žrtava. Sudije nastavljaju da trgovce ljudima osuđuju na blage kazne", piše u izveštaju Stejt departmenta.

Takođe, naglašeno je i da je vlada tzv. Kosova smanjila donacije za NVO utočišta za žrtve trgovine ljudima četvrtu godinu zaredom, što znači da se ove NVO sad izdržavaju gotovo samo od stranih donora.

Naglašava se da "vlasti na Kosovu moraju da istražuju, krivično gone i kažnjavaju trgovce ljudima, i da ih osuđuju na visoke kazne", kao i da obezbede sredstva za NVO.

Srbija ne upada u klopku Pariza, zato što ne prihvata kapitulaciju! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Lajmi.net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA