Najnovije

ZA SVE LJUBITELJE VOJSKE: Grandiozni sajam naoružanja, a evo koje neverovatno oružje će biti predstavljeno

Najznačajniji sajam naoružanja i vojne opreme u jugoistočnoj Evropi "Partner", na kome će nastupiti 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva, biće održan na Beogradskom sajmu od 25. do 28. juna.

Sajam naoružanja "Partner 2019" (Foto: mod.gov.rs)

Sajam se održava u halama 1 i 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, a ove godine biće u znaku povećanog broja izlagača, višeg tehnološkog nivoa i broja predstavljenih ekponata i porasta broja poslovnih i stručnih aktivnosti učesnika, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Dodaje se da su zemlje učesnice Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka Republika, Belorusija, Slovačka i Srbija.

Sajam će obeležiti značajno intenziviranje naučne, tehničke i trgovinske saradnje, posebno Srbije sa svetom.

U saopštenju piše i da je "Partner 2019" nova prilika da Ministarstvo odbrane i domaća odbrambena industrija predstave naučne, istraživačke, opitne, remontne i obrazovne kapacitete svojih institucija i njihov konačni rezultat - najsavremenije proizvode naoružanja i vojne opreme direktnim korisnicima i zvaničnim inostranim delegacijama koje posećuju tu manifestaciju, medijima i publici.

Sajam karakteriše i tradicionalno bogat prateći program s prezentacijama domaćih i stranih firmi, stručnim programima i predavanjima.

Nastup "Jugoimporta SDPR", suorganizatora Sajma, koji daje najveći doprinos proizvodnji, integraciji, predstavljanju i plasmanu proizvoda srpske odbrambene industrije, na ovogodišnjem "Partneru" biće posvećen ne samo tekućim poslovnim aktivnostima, već i obeležavanju značajnog jubileja, sedamdesetogodišnjice preduzeća, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, tim povodom će kuriozitet drugog dana sajma biti bojevo gađanje na poligonu u Nikincima, s velikim brojem novog naoružanja koje razvija "Jugoimport", ali i drugih sistema kojima se oprema Vojska Srbije, a koje će biti organizovano za visoke zvanice.

Pokrovitelj sajma "Partner 2019" je Ministarstvo odbrane, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator Beogradski sajam, navodi se u saopštenju u kom se dodaje da će sajam za građane biti otvoren u petak, 28. juna, od 10 do 19 sati.

Mapa sajma naoružanja “Partner 2019” (Foto: mod.gov.rs)

O moćnom srpskom oružju “Crna strela”, pročitajte više OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA