Najnovije

MOSKVA UPOZORAVA: Amerikanci novim nuklearnim oružjem ucenjuju druge zemlje!

Sjedinjene Američke Države nameravaju da nuklearnom municijom malih snaga ucenjuju druge zemlje, ocenio je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Artjom Kožin, komentarišući saopštenja SAD o “opasnosti od ruskog nuklearnog napada”.

Rusija ima spreman odgovor u slučaju napada (Foto: Jutjub)

“Zapravo se snižava prag upotrebe nuklearnog oružja, koje se pretvara u ’oružje bojnog polja‘. Ispostavilo se da upravo Amerikanci stavljaju akcenat na poznatu koncepciju ’eskalacija umesto deeskalacije‘”, istakao je ruski diplomata.

Kožin je dodao da će svako lansiranje strateškog nosača nuklearnog oružja na Rusiju koje zabeleže njihovi sistemi, bez obzira na snagu municije, biti ocenjeno kao agresija sa primenom nuklearnog oružja, zajedno sa svim posledicama koje proističu iz toga.

Iz Ministarstva inostranih poslova Rusije su ocenili da su takve izjave američkih zvaničnika osmišljene kako bi se opravdalo povećanje arsenala nuklearnog oružja koje Pentagon poseduje i kako bi potvrdile projekciju vojne sile širom sveta.

Takođe su istakli da se SAD vraćaju pristupima u nuklearnom planiranju od pre 60 godina, kada im se “ograničeni nuklearni rat” činio prihvatljivim.

Ruske diplomate su ocenile da to što Vašington ne želi da sklopi zajednički sporazum sa Moskvom o neprihvatljivosti nuklearnog rata govori o njihovim namerama.

Prema ranijem saopštenju medija, Pentagon je pokrenuo proizvodnju novih nuklearnih bojevih glava V76-2 male jačine, koje će iskoristiti za opremanje interkontinentalnih balističkih raketa na strateškim nuklearnim podmornicama. Kako je istakao američki general Pol Selva, stvaranje takvih bojevih glava povezano je sa “opasnošću” od nuklearnog napada Rusije na SAD.

PročitajteOVDE kako Donald Tramp sprema novi udar na Iran.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA