Najnovije

Novi svetski poredak pojaviće se za drugog Trampovog mandata u Beloj kući!

Donald Tramp je zvanično započeo svoju drugu predsedničku kampanju. To mu omogućava da pređe u napad na `vašingtonsko blato` i da ga proglasi za glavnu opasnost po SAD.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Piše: Petar Akopov

U Orlandu je svojim pristalicama, a i Amerikancima pored televizora, rekao:

„Naše oponente – radikalno raspoložene demokrate – pokreću mržnja, predrasude i bes. Oni žele da vam nanesu štetu i da razore našu zemlju kakva sada postoji. To se ne sme dopustiti!“.

Trampov govor u Orlandu bio je natopljen prezirom ne toliko prema demokratama koliko prema američkoj političkoj eliti u celini.

Tramp je u tom nastupu na Floridi, kao i u vreme isticanja svoje kandidature 2015-te, nastupio kao antisistemski političar, kao protivnik establišmenta koji poziva da mu se slomi kičma:

„Naš pokret pokušavaju da zaustave oni isti vašingtonski insjaderi koji su svoje karijere posvetili manipulisanju sistemom da bi vaši porazi postali njihove pobede i vi to znate. To su oni profesionalni političari sa kojima vam decenijama padaju zarade, a SAD gube radna mesta... To blato se zato suprotstavlja ovako zlobno i žestoko. Mi smo dve i po protekle godine bili pod opsadom“.

Opkoljeni američki predsednik otkrio je Amerikancima pod kakvim okolnostima je morao da radi:

„Oni su progonili moju porodicu, moj biznis i moje saradnike, bezmalo sve koje poznajem i sa kojima sa sarađivao. Ali, u suštini – oni progone vas“.

Tramp, evo, sebe poistovećuje sa običnim Amerikancima. Još im je predočio da ih progonitelji preziru:

„Oni su nas nazivali nedostojnima. A to je bila greška. To je bila njihova velika greška“.

I ovo nagoveštava u narednih 16 i nešto meseci najsuroviju i najprljaviju izbornu kampanju u istoriji SAD. Neće biti ničega na šta neće poći `vašingtonsko blato` da bi zaustavilo Trampa.

Verovatno jedino neće ići na njegovu fizičku likvidaciju mada je to jedini način da se osujeti Trampova pobeda 3. novembra 2020-te.

Anketa SSRS, obavljena po narudžbini CNN, pokazala je da 54 odsto Amerikanaca smatra da će Tramp pobediti 2020-te.

Tri su ključna razloga što će tako zaista i biti:

Američka ekonomija raste. Tramp stiče simpatije merama kojima štiti američko tržište i industriju.

Pojačava se nezadovoljstvo elitom, a Tramp nastupa i kao lider protestnih raspoloženja. Zato: što ga vašingtonsko blato više napada – to običan svet više mrzi političku elitu.

Demokrate nisu u stanju da mu suprotstave moćnu političku figuru jer je – nemaju. To bi mogao biti Berni Sanders, ali ga se „blato“ boji tek nešto manje od Trampa, a njegova kandidatura bi dovela do raskola među demokratama.

Drugi mandat će Trampu konačno razvezati ruke. Pogotovo ako republikanci uspeju da povrate kontrolu nad donjim domom Kongresa SAD.

Napadi na njega neće ni tada prestati, ali će „ruska veza“  islučne optužbe otići na periferiju.

To će američkom lideru konačno dati priliku da sa Rusijom pravi odnose o kakvim je govorio u izbornoj kampanji 2016-te.

Tramp će moći da sa Putinom razgovara o svemu: od Ukrajine do Kine, od Evropske unije do irana, od nuklearnog naoružanja do energetskih resursa.

Pri nevidljivom prisustvu trećeg – Si Đinpinga koji je i važan špic trougla i glavni Trampov problem.

Za Trampovog drugog mandata – transformacija svetskog poretka neće samo poprimiti nove obrise već može dovesti i do pojave novih pravila koja će utanačiti velike sile.

Američki nacionalista, neprijatelj „vašingtonskog blata“ i globalista - Donald Tramp – može biti predsednik SAD koji je povoljan za Rusiju. Ne zato što je on njena marioneta, već zato što će činiti ono što je potrebno samoj Americi.

On će pretvoriti Sjedinjene Države od svetskog hegemona u najjaču silu sveta.

Poželimo mu uspeha na izborima 2020-te.

Pročitajte OVDE kakav to novi skandal potresa Ameriku.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA