Najnovije

ŠIPTARI SE UBRZANO NAORUŽAVAJU: Turci dali Tačiju 'zver' za upad na sever KiM!

Šiptarski ekstremisti planiraju novi napad na sever Kosova u kojem će, osim specijalaca ROSU, učestvovati i borbena oklopna vozila!

Šiptarska vojska (Foto: mog.gov.al)

Niko nije siguran

Turska je lažnoj državi poslala borbeno vozilo 'kobra' vredno skoro 500.000 dolara, i to potpuno besplatno, sa svom rezervnom opremom. Ovu 'zver' je vojska u Nigeriji koristila za obračun sa pobunjenicima, a viđena je u ratu u Avganistanu i severnom delu Iraka, zbog čega su bezbednosni stručnjaci uvereni da će Albanci upravo ovo vozilo koristi za novi upad na sever pokrajine! Oni ističu da je ponovni prepad specijalaca ROSU, ovoga puta potpomognut motorizovanim jedinicama, sasvim realan, jer su Tači i Haradinaj najavili nastavak akcije u navodnoj 'borbi protiv organizovanog kriminala'.

Prištinski mediji prenose da je primopredaja vozila obavljena u kasarni koja nosi ime po poznatom šiptarskom teroristi.

"Turska je poklonila Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS) oklopno vozilo 'kobra' sa pogonom na sva četiri točka, sa svom rezervnom opremom. Donacija je uručena u prištinskoj kasarni koja nosi ima 'Adem Jašari'. Ukupna vrednost ovog vozila je 462.457 dolara", objavio je RTK2.

Komentarišući ove navode, predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić kaže za Informer da ovo može biti uvod u jako opasnu demonstraciju sile.

- Sad je potpuno jasno da Priština ne samo da ne želi da ukine nezakonite takse koje je uvela na robu iz centralne Srbije i time onemogućila nastavak dijaloga već da se sprema na stalni pritisak i ugrožavanje bezbednosti Srba u pokrajini. Uz to, Albanci i ubrzano naoružavaju svoje takozvane specijalne jedinice, a njihova brutalna bahatost i demonstracija sila videle su se iz poslednjeg upada na sever pokrajine. Ovo je samo uvod u još ozbiljniju demonstraciju sile na severu pokrajine, koja bi po njihovoj zamisli omogućila da neko drugi odlučuje o statusu Kosova i sudbini srpskog naroda, a ne Evropska unija - upozorava Bečić.

Agresivni planovi

Bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) LJuban Karan ocenjuje da ovo dokazuje da su šanse za nastavak pregovora minimalne.

- Pošto albanski lideri na Kosovu tako uporno odbijaju nastavak pregovora, jasno je da imaju veoma agresivne planove za sever pokrajine. Nova oružana agresija na sever Kosova je sasvim realna opcija, jer vidimo da albansko rukovodstvo vrši tehničke i oružane pripreme za ponovni prepad. Upravo u tom kontekstu treba posmatrati i oklopno vozilo koje su na poklon dobili od Turske - zaključuje Karan.

Šiptari objavili mapu i plan napada na Srbe! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA