Najnovije

SRBIJO POKLONI SE ZLATNIM MOMCIMA: Delfini jači od oluje i Hrvatske, idemo na Olimpijske igre!

Vaterpolisti Srbije su šampioni Svetske lige. Naš tim je posle velike i teške borbe savladao Hrvatsku sa 12:11. Ovim trijumfom Srbija je osim trofeja obezbedila i plasman na OI!

Vaterpolo Srbija-Hrvatska (Foto: Jutjub)

Pobedonosni pogodak postigao je Filip Filipović iz peterca na 17 sekundi pre kraja utakmice.

8. minut - Isključenje za Srbiju, tajm-aut za Hrvatsku. Ako se odbranimo, sve je gotovo. Vukićević pogađa za 11:11. Imamo ceo napad za pobedu... Peterac za Srbiju na 17 sekundi pre kraja. Filipović pogađa, 12:11 za Srbiju... Hrvati imaju poslednji napad. Bijač je otišao u napad i promašio, Srbija je šampion svetske lige. Delfini idu na Olimpijske igre

7. minut - Ćukov udarac izblokiran, ostaje nerešeno, na manje od dva minuta do kraja. Sjajna odbrana Mandića. Idemo u kontra napad. Filipoooović postiže gol, vodimo sa 11:10

6. minut - Magična akcija Delfina, koju golom kruniše Filipović, 10:10. Srbija se brani sa igračem manje. Uslovi na ivici regularnih. 

5. minut - Prlainović ne pogađa sa igračem više, ponovo smo propustili veliku šansu. Konačno nas je i sreća pogledala, Vukićevićeva bomba je završila na prečki.

4. minut - Au kakva golčina Mandića. Uradio je šraubu i iz velike udaljenosti pogodio za 9:9.  Treće isključenje za Jakšića koristi Vukićević, nova prednost Hrvatske, 10:9.

3. minut - Mitrović ponovo siguran na golu. Uslovi u bazenu sve teži. Kakva šteta, Aleksić je postigao golčinu, ali je vreme za napad isteklo pre nego što je uputio loptu ka golu rivala.

2. minut - Sjajna asistencija Filipovića za Jakšića, koji izjednačava na 8:8. Hrvati lako koriste igrača više i stižu do nove prednosti, 8:9. Ranđelović se više neće vraćati u bazen. Bijač ponovo brani, Barakude imaju napad za +2.

1. minut - Konačno Srbija ima prvi napad, ali Filipović promašuje. Teški uslovi za igru po velikom pljusku. Mitrović novom odbranom drži Srbiju u igri.

Treća četvrtina

8. minut - Ponovo ne koristimo šanse, ostaje nerešeno. Precizan hitac Bušljea, Hrvatska ponovo vodi, 7:8. Sreća ponovo nije na našoj strani, imali smo igrača više, a Ćukov udarac je završio na prečki. Hrvatska ima prednost pred poslednjih osam minuta.

7. minut - Tri odbrane fantastičnog Mitrovića. Srbija ima napad za novi preokret. Igrač više za Delfine i tajm-aut Savića.

6. minut - Hrvatska preokreće rezultat, Fatović pogađa za 6:7. Konačno prvi peterac za Srbiju, Vico je nepropisno fauliran. Mandić precizan, 7:7.

5. minut - Srbija igra očajno u napadu u drugom poluvremenu i još jednom ne stiže do gola. Hrvatska ima igrača više, a Tucak traži tajm-aut.

4. minut - Ne koristimo igrača više po ko zna koji put. Hrvati imaju napad za vođstvo. Srećom Barakude pogađaju samo okvir gola.

3. minut - Loša reakcija naših u napadu, Hrvati posle kontre stižu do 6:6.

2. minut - Ne koristimo šansu da povedemo sa dva gola razlike. Greške na obe strane i dalje bez gola u trećem periodu.

1. minut - I po treći put Hrvatska ima prvi napad. Odlična reakcija Ćuka, Srbija se brani sa igračem manje.

Druga četvrtina

8. minut - Hrvatska prekida seriju Srbije od 5:0 i smanjuje na 6:5. Naši prave kontra-faul, pa Hrvati imaju priliku da izjednale pre odlaska na odmor. Odbranili smo se, Srbija na poluvremenu vodi sa 6:5.

7. minut - Još jedna sjajna timska odbrana Srbije. Na drugoj strani Mandić uz malo sreće pogađa za +2, 6:4. Sudije su gledale VAR, ali dileme nije bilo, lopta je celim obimom prešla zamišljenu gol liniju.

6. minut - Duplo isključenje za Srbiju, ali Hrvatska ne koristi dve šanse za gol. Prlainović pogađa, Srbija VODI po prvi put na meču, 5:4

5. minut - Opet se branimo i još jednom imamo šansu za izjednačenje. Savršen napad Delfina, Filipović postiže prvi gol, 4:4.

4. minut - Aleksiću beži lopta i propada lepa šansa. Još jedan zicer za Srbiju, ali Mandićev lob završava na gol liniji.

3. minut - Četvrto isključenje Hrvata, to koristi Mitrović da smanji na 3:4. Drugo isljučenje za Jakšića, ali se branimo i imamo napad za izjednačenje.

2. minut - Sjajna kontra Srbije, koju je golom krunisao Mandić, 2:4.

1. minut - Prvi napad ponovo imaju gosti. Neverovatno, već treći peterac za Hrvatsku. Fatović precizan, 1:4. Naši ponovo ne koriste napad sa igračem više.

Prva četvrtina

8. minut - Konačno gol za Srbiju. Lepa akcija sa igračem više, Ćuk je šutirao, a Aleksića je lopta pogodila u glavu i prevarila Bijača, 1:2. Novi peterac za Hrvatske, ovog puta u poslednjoj sekundi četvrtine. Joković je bio precizan, 1:3. Kraj prve četvrtine.

7. minut - Spektakularna odbrana Mitrovića, koji je za sad najbolji igrač Srbije.

6. minut - Srbija se odbranila sa igračem manje, Mitrović siguran na golu. Naši ponovo pogađaju okvir gola.

5. minut - Ponovo nemamo sreće. Filipović pogađa stativu. Odlična reakcija naših momaka u odbrani. Još jedan katastrofalan napad Srbije, i dalje ne možemo do gola.

4. minut - Peterac za Hrvatsku. Vukićević precizan, 0:2 za Hrvate. Srbija je ponovo imala igrača više, naši su postigli gol, ali po isteku vremena. 

3. minut - Prvo isključenje za Srbiju, i to za Dušana Mandića. Hrvatska vodi sa 1:0, Buljubašić je pokupio odbitak od prečke i savladao Mitrovića, Barakude vode sa 0:1. Buljubašić dobija isključenje, ali loš napad našeg tima.

2. minut - Prva odbrana za Mitrovića, Fatović je pokušao. Veliki promašaj Pjetlovića na drugoj strani.

1. minut - Krenula je finalna utakmica u Beogradu. Srećno Delfini. Prvi napad imaju Hrvati. Greške na obe strane u uvodna dva napada.

Pročitajte OVDE sve detalje pobede odbojkašica.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA