Najnovije

VOJSKA RASTURILA LEGLO DŽIHADISTA: Pogođeno nekoliko baza!

Sirijska arapska vojska (SAA) je, kako se izveštava, proširila svoje operacije na severozapadnu pokrajinu Alepa, izveštavaju u nedelju novine Al-Vatan sa sedištem u Siriji.

Vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema toj publikaciji, Sirijska arapska vojska nedavno je ciljala džihadističke linije snabdevanja unutar jugozapadnog Alepa, pogodivši glavne baze kao što je puk 46, koji se nalazi severno od granice Idliba.

Pored štrajkova na puk 46, sirijske i ruske vazduhoplovne snage su povećale svoje napade duž autoputa Aleppo-Idlib (var. M-5 autoput), udarajući džihadističke ciljeve u blizini farme ICARDA, Zorbe i Kana Toumana.

Dok se sirijska vojska uglavnom oslanjala na vazdušne napade da bi napala džihadske snage, njihova visoka komanda je takođe rasporedila pojačanja iz svojih pešadijskih jedinica na ovaj front u južnom Alepu.

Izvor iz sirijske vojske rekao je Al-Masdaru u maju da je nekoliko jedinica pojačanja poslano na ovaj front i razmešteno na linije fronta u blizini grada Hadher.

Poslednji put, međutim, da je sirijska vojska započela ofanzivu u ovom delu južnog Alepa, uspeli su da uhvate nekoliko oblasti pre nego što su stigli do grada Kana Toumana.

Uspeh Sirijske vojske u Kan Toumanu bio bi kratkotrajan, jer je kontraofanziva DŽaiša Al-Fateha rezultirala gubitkom vojske na nekoliko područja, uključujući strateški grad Al Eis i njegova brda.

Vojska pogodila neprijateljski dron! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA