Najnovije

BEOGRAD POD VODOM: Na šta je potrošeno 314 miliona dinara, namenjenih kišnoj kanalizaciji?

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da SzS zahteva hitne ostavke gradonačelnika Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića, zbog "kolapsa Beograda usled padavina".

Poplavljeni Beograd (Foto: Jutjub)

"Radojičić i Vesić noćas nisu naredili stalno zasedanje Štaba za vanredne situacije, niti preduzeli ijednu vanrednu meru za otklanjanje kolapsa u koji je prestonica upala tokom jučerašnjeg dana", naveo je Jovanović. 

Jovanović je istakao da je Radojičić u časovima u kojima su Zemun, Novi Beograd, Palilula i mnogi drugi delovi grada bili bukvalno potopljeni, Beograđane udostojio samo jednim saopštenjem, u kojem je naveo da bi oni "trebalo da zatvore prozore". 

"Pitamo Radojičića i Vesića - gde je potrošeno čak 314 miliona dinara koji su u 2018. godini bili opredeljeni za održavanje kišne kanalizacije? Kako je moguće da ona ne radi, odnosno da nije osposobljena čak ni sedam dana od prvih većih padavina u prestonici? Da li je moguće da je jedina mera koju je vlast donela savet građanima ’da zatvore prozore’", upitao je Jovanović. 

Jovanović je podsetio da je Vesić u četvrtak rekao da "takva kiša pada jednom u 100 godina i da grad dobro funkcioniše u takvim uslovima".

Pročitajte OVDE ko je nadležnima kriv za potop u Beogradu.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA