Najnovije

ŠOK IZ RUSIJE! PUTIN IZNENADA DIGAO VOJSKU: Najveći vojni okrug na nogama! Provera borbene gotovosti bez najave!

Počela je iznenadna provera borbene gotovosti u Centralnom i Južnom vojnom okrugu Rusije, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Vladimir Putin (Foto: Ria)

"Danas, u skladu sa odlukom Vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije počela je iznenadna provera trupa Centralnog vojnog okruga", saopštio je Šojgu na kolegijumu Oružanih snaga Rusije.

Osim snaga Centralnog vojnog okruga, u stanje borbene gotovosti podignut je i deo Južnog i Istočnog vojnog okruga, određene jedinice Vazdušno-desantnih snaga i vojno-transportne avijacije.

Ove vežbe imaju za cilj da se vidi kolike su sposobnosti vojske da osigura vojnu bezbednost u Centralnoazijskom regionu, gde postoji ozbiljna teroristička pretnja, ali su i dobra prilika da se odredi stepen spremnosti za predstojeće velike strateške komandno-štabne vojne vežbe "Centar-20192.

Provera borbene gotovosti će trajati do 28. juna, tokom koje će biti izvedeno više od 50 vojnih vežbi na više od 35 poligona.

Šojgu je najavio i formiranje dve nove divizije u Vazdušno-kosmičkim snagama, koje bi trebalo da bujdu formirane do kraja ove godine. 

"Do kraja godine treba formirati mešovitu avijacijsku diviziju u operativnom smeru Primorskog i raketni puk mobilne rezerve", rekao je on.

Pročitajte OVDE o kakvom je novom oružju progovorio Šojgu.

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA