Najnovije

LIBERALI I DEMOKRATE POLUDELI: Pobuna JSO bila uvod u atentat na Đinđića!

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je juče oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine.

JSO (Foto: Jutjub)

LDP i DS smatraju da je oslobađajuća presuda bivšim pripadnicima JSO neprihvatljiva i ukazuju da je pobuna te jedinice bila uvod u ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

- Srbija ne može da postane normalno društvo dok se ne razreši politička pozadina ubistva Zorana Ðinđića, jer se jedino tako mogu videti razmere jedne organizacije koja je preživela sve i danas postoji u svom novom obliku - smatra predsedik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Prema njegovim rečima, oružana pobuna JSO direktan je uvod u atentat na pokojnog premijera Srbije Zorana Ðinđića i "kako kaže, apsolutno je neprihvatljivo da osuđene ubice, kriminalci i atentatori na kraju ispadnu nevini.

On je ocenio je da je odluka Apelacionog suda "dokaz da je zločinačko udruženje i dalje živo" i da se neće smiriti dok do kraja ne relativizuje sve što je vezano za period između oktobra 2000. i marta 2003. godine.

Jovanović nema razumevanja za one koji danas ćute na presudu:

- Ti koji danas prelaze preko ove presude, kao da se ništa značajno nije dogodilo, isti su oni koji su kroz kriminalizaciju i rušenje Zorana Ðinđića tražili prostor za sebe, a svojim delovanjem pokazuju da su, nažalost, uspeli da od Srbije naprave nesrećnu zemlju, večno zarobljenu u mržnji i zločinu - smatra Jovanović.

I Demokratska stranka smatra da je pobuna JSO bila uvod u ubistvo premijera Zorana Ðinđića i da tu činjenicu, kako kaže, nikakva presuda ne može naknadno promeniti.

Presuda, kako ocenjuje DS u saopštenju, ima "političku pozadinu", jer se aboliraju "zločinačke namere".

DS navodi da sudske instance nisu transmisija političkih stranka i ne smeju prenositi političke stavove.

- Žestina našeg sporenja može i mora biti oko morala, ideje, vrednosti, a ne može se voditi oko nepobitnog: kriminalcima je mesto van društva slobodnih - zaključuje DS.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je juče oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO) od optužbi za oružanu pobunu jedinice 2001. godine.

Stanje Ratka Mladića sve gore, preti mu još jedan moždani udar! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA