Najnovije

SVETSKA PREMIJERA: „Kalašnjikov“ predstavio prvi patrolni dron-kamikazu! (VIDEO)

Koncern „Kalašnjikov“ je proizveo prvi u Rusiji patrolni dron kamikazu „Lancet“, izjavio je generalni direktor koncerna Vladimir Dmitriev.

Kalašnjikov dron (Foto: Jutjub)

„Nakon predstavljanja prvog proizvoda, dobili smo mnogo molbi u kojima je traženo da dron ne izgubi video-kontakt sa operatorom pre nego što dođe u kontakt sa metom. Danas vršimo svetsku premijeru. Drugi proizvod u liniji udarnih bespilotnih letelica je ‘Zala Lancet’“, rekao je Dmitriev na tradicionalnoj godišnjoj prezentaciji koncerna uoči foruma „Armija 2019“.

Prema rečima generalnog direktora „Rosteha“ Sergeja Čemezova, novi intelektualni sistem „Zala Lancet“ uključuje izviđački, komunikacioni, navigacioni i visokoprecizni udarni elemenat.

„U uslovima novih borbenih dejstava on je sposoban da napada u vazduhu, na zemlji u vodi, bez kopnene ili morske infrastrukture. U pogledu efikasnosti taj sistem prevazilazi standardene vrste naoružanja, ali košta mnogo manje“, rekao je Čemezov.

Podsetimo, prethodnik „Lanceta“, dron „Kub BLA“, kako su pisali mediji, može da razvija brzinu od 80 do 130 kilometara na sat i da se nalazi na nebu do 30 minuta, dok njegova nosivost iznosi oko tri kilograma. 

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ zvanična je informativna agencija foruma, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner „Armije 2019“.

Pročitajte OVDE jezivo proročanstvo koje će zadesiti Ameriku.

Izvor: sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA