Najnovije

VUČIĆ MOLI DOKTORE DA NE IDU IZ SRBIJE: Ozbiljno ću vam povećati plate!

Predsednik Vučić poručio je najboljim mladim lekarima i medicinskim sestrama i tehničarima, koji su dobili ugovore o radu, da, kada se nađu pred izborom da odu u inostranstvo ili ostanu u zemlji, izaberu Srbiju, jer su upravo oni najbolji i najodgovorniji deo društva. On je najavio i ozbiljno povećanje plata lekara i medicinskih sestara, najmanje za 10 odsto.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Ugovore će dobiti 102 diplomca medicinskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.

"Pred vama će biti izbor u nekom trenutku - da li napustim svoju zemlju ili da ostanem ovde. Ja ću zato da vas molim uz Šantićeve stihove - ostajte ovde. I ne samo da vas molim, već da pokušam da vas obavežem da ostanete u svojoj zemlji, jer vi koji ste najbolji, vi ste najodgovorniji deo društva", poručio im je predsednik.

Kako je rekao, za njih, za najbolje, nema "lako ću", kao što nijedan ispit ili kontrolni u školi nisu tako shvatali, jer je za najbolje uvek teško, a samo za one koji uvek gube, neodgovorne sve je uvek lako.

"Nemojte da budete nesrećni što je to tako, budite srećni što ste odgovorni i što želite da budete najbojli. To je odlika najboljih", podvukao je predsednik Srbije.

Vučić je dodao da je Srbiji potrebno još nekoliko godina za malo strpljenja da podstigne još viši standard.

Poručio im je da nemački standard nećemo moći da dostignemo, ali ćemo da mu se približavamo i to ozbiljno.

Vučić je dodao i da današnja ceremonija uručenja ugovora najboljim mladim lekarima, sestrama i tehničarima nije jedna od uobičajenih, već jedna od najvažnijih svečanosti koje su dobre i važne za državu, nemaju veze sa strankama i izborima već samo sa budćošću Srbije.

Sve što danas država može da uradi je zahvaljujući teškim ekonosmkim reformama, dodao je on.

Do sada je ugovore o radu dobilo oko 300 mladih lekara, najboljih diplomaca u svojoj generaciji, a u okviru nastojanja države da im obezbedi posao i zadrži visokoobrazovane kadrove u zemlji, a danas će im se, pored još 102 mlada lekara, pridružiti, po prvi put, i najbolje medicinske sestre i tehničari.

Lončar: Država s ovakvom mladošću i pameću neće imati problema

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, da država veruje u njih i daje im šansu da unaprede zdravstveni sistem Srbije.

Lončar je rekao da mu je čast da može da pozdravi naše najbolje lekare, medicinske sestre i tehničare, koji dobijaju danas ugovore o radu i započinju svoje profesionalne karijere.

Ministar im je čestitao na tome i poželeo puno sreće i uspeha.

"Dobijate danas i posao i specijalizaciju i plaćene doktorske studije", naveo je Lončar i dodao da će oni moći da uče od naših najboljih stručnjaka priznatih u Evropi i svetu, ali i od stručnjaka u inostranstvu.

Kako je rekao, oni su prošli puno toga da bi došli dovde, ali i da znaju šta država očekuje od njih u budućnosti.

"Presrećan sam, jer država koja ima ovakvu mladost, pamet i energiju i ulaže u njih neće imati problem u budućnosti. Danas od vas zavisi da li će zdravstveni sistem Srbije da bude bolji. Zato vama dajemo šansu da ga menjate i da bude još bolji. Vi to možete, pokazali ste rezultatima da možemo da računamo na vas", poručio je Lončar.

Doprinećete da zdravstveni sistem, kako je rekao, bude bolji i da građani budu sigurniji.

Napomenuo je da je do sada puno već urađeno na unapređenju zdravstvenog sistema koji je sada najbolji u regionu.

"Ali, možemo još bolje i to zaslužuju naši građani", naglasio je Lončar i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to omogućio.

Lončar navodi da su i ranije predstavnici vlasti pričali o tome kako treba da se zapošljavaju lekari, sestre i tehničari, ali da nikada to nije bilo urađeno.

Precizirao je da je do sada primljeno nešto manje od 300 lekara, da se danas prima 158 sestara i tehničara, kao i da će u vrlo kratkom periodu još 400 sestara i tehničara dobiti ugovore.

Tako pokazujemo da nismo oni koji samo pričaju, već imaju i rezultate.

Imate ozbiljnu i svetlu budućnost i država stoji iza vas, poručio je Lončar.

Pročitajte OVDE zašto Beogradu nema spasa.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA