Najnovije

NADA SE MINISTARSKOM MESTU: Čedomir Jovanović hoće zdravstvo

BEOGRAD - Čedomir Jovanović se nada da će LDP dobiti resor u novoj Vučićevoj vladi, a prva želja mu je Ministarstvo zdravlja.

Čedomir Jovanović (Foto: Medija centar Beograd)

Kako se za najzahtevnija ministarstva, s obzirom na poslove i probleme koje ih čekaju, smatraju zdravstvo, prosveta i pravda, Jovanović se nada da će jedan od tih vrućih kolača Vučić prepustiti nekoj drugoj stranci, odnosno LDP-u.

- Jovanović se najviše nada zdravstvu, koje ujedno ima i ogroman budžet na raspolaganju. Lider LDP ne bi hteo da on bude postavljen za ministra, već da to bude osoba pod njegovom kontrolom - kaže izvor.

Jovanović se poslednjih dana nameće Vučiću uslugama koje je LDP učinio za SNS, kao što je podrška naprednjacima da dođu na vlast u beogradskoj opštini Vračar, ali i u Mladenovcu.

- Jovanović smatra da Vučiću treba podrška u parlamentu kada je reč o promeni Ustava, ali i da bi za imidž vlade bilo poželjno da u njoj bude neka opoziciona stranka, u ovom slučaju upravo LDP - kaže izvor.

Mandatar Vučić juče nije želeo da komentariše navode da će u budućoj vladi biti i Liberalno-demokratska partija.

- Nemam šta na to da kažem - rekao je Vučić.

Mandatar nije mogao da precizira ni kada će nova vlada biti formirana.

- Saznaćete tri dana pre formiranja jer ću tada uputiti predlog u Skupštinu - izjavio je Vučić.

LDP je saradnju sa SNS na Vračaru obrazložio saopštenjem u kojem se između redova može pročitati da je moguć još čvršći savez između nekada ljutih neprijatelja, a sve u "interesu građana". "Mi smo (na Vračaru, prim. nov.) učinili hrabar korak, svesni negodovanja koje on nosi, ali to i jeste posao LDP; da ruši rovove između stranaka i da miri zavađene strane koje su do juče izgledale kao ratni štabovi. To je u interesu građana", naveo je LDP. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA