Najnovije

"E, TO SE ZOVE GRANICA": Tramp hvalio korejsku demilitarizovanu zonu sa nagaznim minama, električnim ogradama i 10.000 vojnika

Američki predsednik Donald Tram pohvalio je demilitarizovanu zonu (DMZ) između Severne i Južne Koreje kao "neprobojnu granicu" i napravio paralelu sa svojim domaćim političkom pitanjima.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Nakon samita G20 koji se danas završio u Japanu, Tramp je iznenada na Tviteru najavio da želi da poseti DMZ i da se tu sretne sa severnokorejskim liderom Kimom DŽong Unom, piše "Dejli mejl".

- Kada govorite o granici kao o "zidu", e, to se zove prava granica. Niko ne prelazi tu granicu. Idem da je pogledam. To je stvarno interesantno - rekao je on na konferenciji nakon sastanka sa saudijskim prestolonaslednikom Muhamedom Bin Salmanom.

Demilitarizovanu zonu čini pojas dužine 250 kilometara i širine 4 kilometra koji preseca korejsko poluostrvo. Ova oblast je puna nagaznih mina, granicu čini bodljikava žica i električne ograde na kojima su instalirane kamere. Granicu čuva više od deset hiljada vojnika na obe strane, zbog čega ju je gotovo nemoguće preći.

Obe Koreje su prošle godine najavile da će ukloniti skoro milion nagaznih mina raspoređenih u ovoj zoni.

Tramp je kod kuće zahtevao izgradnju junog graničnog zida i slanje trupa na granicu sa Meksikom. Demokrate u Kongresu bore se sa njegovim naporima da podigne čelični i betonski zid preko cele južne granice.

Pročitajte OVDE kome je to general Haftar objavio rat.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA