Najnovije

KOBNO GRUPISANJE VOJSKE NA FRONTU: DŽihadisti gađali grupu vojnika vođenom raketom!

Incident sa za sada nepoznatim posledicama, desio se u provinciji Hama u rejonu Tel Malah. Naime, bez obzira na masovnu upotrebu ovih sredstava sirijska vojska i dalje muči boljku sa „grupisanjem“ pešadije na prvoj liniji fronta.

Hama (Foto: bog-rata.com)

Poznato je da su islamističke grupe u Siriji naoružane velikim brojem protivtenkovskih vođenih sistema. Osnovu ovih sistema predstavlja navođena raketa koja može da odleti na daljine i do 5,000+ metara.Deo ovih sistema je zarobljen u magacinima sirijske armije još na početku rata, dok je veći deo došao iz inostranstva.

Islamističke grupe koriste različite sisteme koji su uglavnom sovjetske/ruske proizvodnje. Od svih sistema se najviše koristi „Konkurs“, a neretko islamisti upotrebljavaju „Metise“ i „Kornete“. Tu se još nalaze kineski sistemi, ali i američki raketni sistem „Tau“ koji je u jednom momentu bio izuzetno opasan po nezaštićene oklopno-mehanizovane jedinice SAA, preteći im potpunim istrebljenjem.

Danas, je situacija bitno drugačija jer su u međuvremenu, uz asistenciju Rusa ali i Iranaca, sirijske OMJ poprilično modernizovane upotrebom ploča sa dinamičkim zaštitom, različitim tipovima protivkumulativnih rešetki, pa i aktivnom oklopnom zaštitom (Softkill) koja počiva na rešenjima koja su bliska ruskoj “Štori” i iranskom “Miražu”.

Vojska u krvavom obračunu uništila dve militantske divizije! Više o tome OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA