Najnovije

MIŠA VACIĆ U LEBANU: Srpska desnica osnovala još jedan odbor! (VIDEO, FOTO)

U Lebanu je održana izborna skupština Srpske desnice na kojoj je izabrano rukovodstvo.

Miša Vacić u Lebanu (Foto: Srpska desnica)

Skupštini je prisustvovao Miša Vacić sa saradnicima, a na njegov predlog, 155 prisutnih članova iz Lebana jednoglasno je izabralo Dragana Miljkovića Kempesa za predsednika odbora.

Novoizabrani predsednik je istakao da Lebane ne spada u najrazvijenije opštine Srbije, ali da Srpska desnica budi nadu da će se status Lebana poboljšati, i da samo zajedničkim zalaganjem može da se radi na ekonomskom i priverdnom prosperitetu ovog grada, koji je nekada važio za jedan od centara tekstilne industrije.

“Dodao bih samo da sam kao pripadnik veteranske populacije prepoznao u Srpskoj desnici opciju koja se od samog početka svog delovanja zalagala za prava boraca i veterana”, rekao je Miljković koji je bio učesnik rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine, kao pripadnik 549. motorizovane brigade.

Prisutne je pozdravio i prof dr Miroljub Petrović, koji je istakao značaj Srpske desnice kao patriotske snage koja svojim radom i zalaganjem pokazuje da će uskoro biti najjača opoziciona snaga, koja će izboriti da bude punopravni partner u vlasti. Petrović je rekao da je i sam bio učesnik rata u Hercegovini, i da je pre svega kao čovek koji voli svoju zemlju, a onda kao i veteran, odlučio da podrži Mišu Vacića i Srpsku desnicu, zbog neiscrpne snage i volje da poboljša prava veteranske populacije.

Aleksandar Zdravković, generalni sekratar Srpske desnice se osvrnuo na važnost formiranja odbora, analizirajući do sad formirane odbore, i dajući jasne smernice za što efikasnije funkcionisanje odbora u Lebanu.

Dejan Marjanović, je ponovio značaj učešća veteranske populacije u Srpskoj desnici, kao i da upravo oni čine okosnicu odbora, spremni da prenesu svoje junačko iskustvo.

“Mi smo borci, i kao takvi spremni smo da se zajedno sa Mišom Vacićem i drugim članovima Srpske desnice borimo za bolje sutra u našoj Srbiji. Sačuvali smo je od neprijatelja, od agresora, i sad je vreme da za svoje porodice, da za našu decu postavimo temelje sigurne budućnosti“, rekao je Marjanović.

Predsednik Miša Vacić, nije krio svoje oduševljenje sa brojem prisutnih građana Lebana, posebno ističući da veliku većinu novoformiranog odbora čine ratni vojni veterani.

“Vi mi dajete snagu, jer je upravo Srpska desnica prepoznata od strane boračkih i veteranskih udruženja kao politička opcija koja sabira patriotsko – nacionalni blok. Iskreni patriotizam koji promoviše Srpska desnica u nameri odbrane srpskih nacionalnih interesa svakim danom privlači sve više rodoljubivo opredeljenih građana i nacionalnih pokreta koji su spremni da se bore za svoju državu”, rekao je predsednik Srpske desnice.

“Sloga i jedinstvo srpskih patriota je jedini put kojem stremimo. Iskustvo starih veterana rata odbrane srpstva i energija buntovne srpske mladosti sa uličnih protesta i demonstracija, uz mudrost srpske inteligencije koja je stala uz desnicu je formula pobede za srpske nacionalne interese. Što je veći pritisak neprijatelja na nas – biće nas više, i širićemo naš uticaj u svim gradovima u Srbiji”.

Istaknuto je i da je predsednik Saveza boračkih organizacija Republike Srbije – Sabor, Dejan Marjanović član Predsedništva. Nekadašnji šef obezbeđenja generala Ratka Mladića Branislav Puhalo je predsednik Saveta za bezbednost Srpske desnice, a sarajevski ratni komadant dobrovoljaca Branislav Brne Gavrilović je počasni član Predsedništva.

Pre početka skupštine, Vacić je sa saradnicima obišao Lebane, i u razgovoru sa građanima, pored toga što im je predstavljen Program Srpske desnice, identifikovani su i problemi sa kojima se stanovnici ovog mesta susreću, te je obećano da će odbor u najkraćem roku organizovati sastanak i da će kancelarija Srpske desnice uvek biti na usluzi.

Pročitajte OVDE kako je Srpska desnica osnovala odbor u Medveđi.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA