Najnovije

POSLE INCIDENTA U ALBANIJI: Sve delegacije bile zgrožene ponašanjem Prištine!

Šef srpske delegacije pri CEFTA Ivan Marković izjavio je danas da su sve delegacije zemalja koje su prisustvovale sastanku CEFTA u Valoni, na kome je prištinska delegacija napala srpsku, bile zgrožene takvim ponašanjem.

Valona (Foto: Jutjub)

On je to rekao televiziji Pink, povodom incidenta koju je napravila delegacija Prištine, kada su flašom gađali Markovića zato što je rekao da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije.

Kako je rekao, domaćin sastanka Albanija, pokušala je da relativiizuje incident, budući da je to veliki propust sa njihove strane i zbog političke podrške privremenim institucijama u Prštini, ali da ostale delegacije nisu prihvatile taj pokušaj.

"Svi su bili zgroženi, bio je prisutan strah, pošto je većna delegacija imala i žene u svom sastavu i mnoge koleginice su i plakale. Niko nije prhvatio obrazloženje domaćina, svi su podržali nas i izrazili veliko čuđenje i zgražavanje nad takvim ponšaanjem za koje moze da se kaže da je neciviliovano", rekao je Marković.

On je dodao da samo pukom srećom flaša nije pogodila delegaciju Moldavije i koleginicu iz delegacije Srbije, kao i da je srpska ambasada u Tirani veoma brzo organzovala povratak delegacije u Srbiju.

Pročitajte OVDE da li je nestašica na Kosovu veštačka?

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA