Najnovije

U CRNOJ GORI NEMA KRAJA MRŽNJI PREMA SRBIMA: Srpskim učenicima stavljaju nož pod grlo!

K. P. (14), učenica osmog razreda OŠ "Dragiša Ivanović" u Podgorici zatrovana Milovom propagandom, pretila da će zaklati vršnjakinju J. P. samo zato što je Srpkinja! Maltretirala i druge srpske đake, a nastavnici sve to mirno posmatrali!

Milogorci u Crnoj Gori (Foto: Jutjub)

Srpski đaci u crnogorskim školama na meti su neviđene torture svojih vršnjaka i nastavnika zadojenih propagandom Mila Đukanovića! U OŠ "Dragiša Ivanović" u Podgorici, učenica K. P. (14), zatrovana mržnjom prema svemu što je srpsko, stavila je nož pod grlo školskoj drugarici J. P. samo zato što je Srpkinja.

Ova učenica mesecima maltretira i druge đake srpske nacionalnosti, peva im ustaške pesme, piše im i uzvikuje fašističke parole, dok nastavnici u ovoj školi sve to mirno posmatraju, a neki čak i odobravaju!

Tuče, preti, vređa...

Prema rečima Informerovog sagovornika upoznatog sa ovim događajima, slučaj u OŠ "Dragiša Ivanović" je samo jedan u nizu napada na srpske đake u podgoričkim školama.

- Užasni incidenti koji se već mesecima dešavaju u OŠ "Dragiša Ivanović" samo su jedan u moru primera sa čim se sve suočavaju srpski đaci u Podgorici i drugim crnogorskim gradovima. Sve je u ovoj školi počelo kada je učenica osmog razreda K. P. ispred zbornica provocirala srpske učenike pevajući im najgore ustaške pesme, među kojima i "Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona, koja otvoreno govori o klanju Srba. Nastavnici ove škole su sve to slušali, a nekima je čak bilo i simpatično - kaže naš sagovornik i dodaje da je to bio okidač za torturu koju su srpski đaci pretrpeli u ovoj školi:

- Kada je K. P. videla da joj niko ništa ne može i da nastavnici na njenu mržnju prema svemu što je srpsko gledaju čak i sa simpatijama, prešla je i na fizičke napade. Jednog dana došla je sa nožem u školu, nasred časa stavila ga je pod grlo vršnjakinji J. P. i rekla joj da će je zaklati samo zato što je Srpkinja. Nastavnica je ovaj slučaj prijavila organima škole, ali je K. P. prošla bez ikakve kazne.

Nakon ovog strašnog napada, K. P se još više osilila i u nekoliko navrata fizički i verbalno napala srpske učenike.

- Nekoliko dana posle napada nožem, četvoricu srpskih učenika je krvnički udarala rukama i nogama. Đaku D. Đ. prišla je i rekla: "Videćeš ti, Srbine, šta te čeka." U školu je donosila i improvizovane letke, rukom pisane, koje je delila po razredu, a na kojima piše: "Marš, Srbi, napolje. Crnom Gorom upravljaju Hrvati." Konačno, u petak, prilikom dodele svedočanstava, u učionicu je unela hrvatsku zastavu sa šahovnicom i počela da viče: "Pose*em vam se na vaš Vidovdan." Niko od nastavnika na to nije reagovao - kaže naš sagovornik.

Prekinite torturu

Miodrag Linta, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, navodi da je napad na srpske đake u Podgorici skandalozan, pogotovo ako se zna da su u pitanju deca u osnovnoj školi.

- Ta deca mogu da imaju najviše 14 godina i zato je ovo posebno tragičan i nesrećan događaj. Sve je to posledica dugogodišnje antisrpske politike, kao i kampanje u javnosti i medijima protiv našeg naroda. Srbi se nazivaju okupatorima i drugim najnegativnijim i pogrdnim nazivima. Ovo je rezultat neshvatljive antisrpske kampanje. Svi nadležni u Crnoj Gori trebalo bi da preuzmu odgovornost i utiču na to da se ova tortura zaustavi. Treba insistirati na tome da je Crna Gora multietnička država - ističe Linta.

I analitičar Dragomir Anđelković navodi da je srpski narod u Crnoj Gori izložen neviđenoj diskriminaciji i šikaniranju.

- Mislim da je trenutno naš narod u Crnoj Gori više ugrožen nego u Hrvatskoj i na Kosovu. Eto do čega su dovele crnogorske vlasti. Srbija zbog svega ovoga treba da pokrene pitanje svojih prava u ovoj zemlji u međunarodnim institucijama, jer Crna Gora krši ljudska i demokratska prava - zaključuje Anđelković.

Prodavnice na KiM prestaju da rade od ponedeljka! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA